Άνδρες βιώνουν τους πόνους περιόδου και μαντέψτε… έβαλαν μέχρι και τα κλάματα!

Οι πόνοι περιόδου είναι ανυπόφοροι για πολλές γυναίκες. Μάλιστα, το 20% των γυναικών βιώνουν πιο έντονο πόνο και δυσφορία κατά τη διάρκεια της περιόδου τους, επειδή πάσχουν από δυσμηνόρροια, που τις αναγκάζει να μείνουν ακόμα και στο κρεβάτι για μία με δύο μέρες.

Ωστόσο, τον συγκεκριμένο πόνο αν δεν τον βιώσεις, δεν μπορείς να καταλάβεις. Ειδικά, οι άνδρες… Η Lux Perry, μια 29χρονη επιχειρηματίας από το Βανκούβερ του Καναδά και η εταιρεία ανακούφισης από τον πόνο της περιόδου, Somedays θέλησαν να δείξουν στους άνδρες τι πραγματικά σημαίνει πόνος περιόδου, βιώνοντας οι ίδιοι τη δυσάρεστη αυτή εμπειρία.

Έκλαψαν από τον πόνο

Η συγκεκριμένη εταιρία, λοιπόν, έφερε σε ένα ροντέο μια συσκευή που προσομοιώνει τις κράμπες περιόδου προκειμένου να δείξει στους καουμπόηδες πώς είναι οι πόνοι περιόδου. Τα αποτελέσματα της δοκιμής είναι ξεκαρδιστικά και τα βίντεο που ανέβηκαν στο TikTok έγιναν αμέσως viral.

Ωστόσο, έχουν και ένα σημαντικό μήνυμα να περάσουν, αυτό της ενσυναίσθησης.

Στα της δοκιμής, τώρα, σε ένα βίντεο παρακολουθούμε έναν καουμπόι να φτάνει την πρόκληση του πόνου περιόδου μέχρι το επίπεδο 10, κάτι που όπως λέει η Lux είναι παρόμοιος με τον πόνο που βιώνει η ίδια επειδή ζει με ενδομητρίωση . Μέχρι να φτάσει στο επίπεδο εννέα, ιδρώνει και του δίνουν μια χαρτοπετσέτα για το μέτωπό του. Στέκεται όρθιος στο επίπεδο 10 για να πει ότι δεν μπορεί να σταθεί όρθιος για περισσότερο από μερικά δευτερόλεπτα λόγω του πόνου.

https://www.tiktok.com/embed/v2/7118756355602648366?lang=el-GR&referrer=https%3A%2F%2Fwww.tilestwra.com%2Fandres-vionoyn-toys-ponoys-periodoy-kai-mantepste-evalan-mechri-kai-ta-klamata%2F&embedFrom=oembed

Η ανταπόκριση στο διαδίκτυο όταν δημοσιεύτηκε το εν λόγω βίντεο ήταν συντριπτικά θετική, αλλά η ομάδα somedays εκμυστηρεύεται πως είχε μια πιο ψυχρή υποδοχή στο ροντέο.

https://www.tiktok.com/embed/v2/7121773357489474862?lang=el-GR&referrer=https%3A%2F%2Fwww.tilestwra.com%2Fandres-vionoyn-toys-ponoys-periodoy-kai-mantepste-evalan-mechri-kai-ta-klamata%2F&embedFrom=oembed

«Στην αρχή, μας κοιτούσαν με μισό μάτι. Υπάρχει ακόμα τόσο μεγάλο στίγμα που συνδέεται με την περίοδο και τον πόνο της περιόδου, οπότε πολλοί άνθρωποι βλέπουν τη λέξη “περίοδος” και αμέσως θέλουν να κοιτάξουν αλλού», εξηγεί η Perry.

https://www.tiktok.com/embed/v2/7119196914326965550?lang=el-GR&referrer=https%3A%2F%2Fwww.tilestwra.com%2Fandres-vionoyn-toys-ponoys-periodoy-kai-mantepste-evalan-mechri-kai-ta-klamata%2F&embedFrom=oembed

Θερμή ανταπόκριση από τους άνδρες
Η αλήθεια είναι πως παρακολουθώντας το βίντεο με τον καουμπόι, γελάς αυθόρμητα. Στην πραγματικότητα, όμως, η εταιρία πέτυχε κάτι σπουδαίο. Είναι πολλοί οι άνδρες που επιθυμούν να βιώσουν τον πόνο περιόδου, να μπουν στη θέση των συντρόφων τους προκειμένου να τις καταλάβουν καλύτερα.

https://www.tiktok.com/embed/v2/7119244141799689514?lang=el-GR&referrer=https%3A%2F%2Fwww.tilestwra.com%2Fandres-vionoyn-toys-ponoys-periodoy-kai-mantepste-evalan-mechri-kai-ta-klamata%2F&embedFrom=oembed

«Τώρα έχουμε εκατοντάδες ανθρώπους που κάνουν ουρά με τους συντρόφους τους μόνο και μόνο για να μπορέσουν να νιώσουν τι βιώνει η σύντροφός τους κάθε μήνα. Η συντριπτική πλειονότητα των συμμετεχόντων έχει σοκαριστεί τόσο πολύ από την εμπειρία που καταλήγουν να μας ευχαριστούν μετά για την ευκαιρία να μάθουν περισσότερα για τον πόνο της περιόδου και συνήθως καταλήγουν να αγοράζουν κάποια από τα αναλγητικά μας για τον πόνο της περιόδου για τους συντρόφους τους», λέει η Perry.

https://www.tiktok.com/embed/v2/7119883862884240683?lang=el-GR&referrer=https%3A%2F%2Fwww.tilestwra.com%2Fandres-vionoyn-toys-ponoys-periodoy-kai-mantepste-evalan-mechri-kai-ta-klamata%2F&embedFrom=oembed

«Έχουν υπάρξει φορές που έχουμε κλάψει με τις αντιδράσεις – είναι τόσο συγκινητικό να βλέπεις τη γνήσια ενσυναίσθηση κάποιου», συμπληρώνει.