Άρχισε να μην βλέπει καλά, νόμιζε πως χρειαζόταν γυαλιά, αλλά της είχε μείνει μόνο 1 μέρα ζωής

21χρονη νόμιζε πως χρειαζόταν γυαλιά οράσεως, αλλά της είχαν απομείνει μόνο 24 ώρες ζωής

Σε χειρουργική επέμβαση εγκεφάλου υποβλήθηκε μία 21χρονη κοπέλα, 12 ώρες μετά, αφότου είχε πάει να αγοράσει γυαλιά οράσεως.

Ειδικότερα, η Ellie Musgrove, που αντιμετώπιζε προβλήματα στην όρασή της, νόμιζε πως χρειαζόταν να φορέσει γυαλιά, αλλά οι γιατροί την έστειλαν για επείγουσα χειρουργική επέμβαση εγκεφάλου, λέγοντάς της μάλιστα ότι αν έμπαινε μια μέρα αργότερα, ίσως να μην τα κατάφερνε.

Η 21χρονη άρχισε να νιώθει έντονους πονοκεφάλους και πόνους στον αυχένα, μετά τα 21α γενέθλιά της, τον Ιανουάριο του 2022 και συνειδητοποίησε ότι δεν μπορούσε να δει σωστά, με την όρασή της να είναι μειωμένη και να βλέπει μαύρα στίγματα.

Τηλεφώνησε στον γιατρό της και της συνταγογράφησε αντιβιοτικά μέσω τηλεφώνου για μια μόλυνση στο αυτί, αλλά τα συμπτώματά της δεν βελτιώθηκαν, γεγονός που την ώθησε να κλείσει ραντεβού με τους οπτικούς.

Νομίζοντας ότι χρειαζόταν γυαλιά, η Ellie επισκέφτηκε το κατάστημα Specsavers αλλά από κει μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Salford Royal Hospital, αφού ο οπτικός παρατήρησε ένα πρήξιμο του οπτικού της νεύρου.

Η χειρουργική επέμβαση εγκεφάλου έγινε την πιο κατάλληλη στιγμή

Μετά από 12 ώρες, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση εγκεφάλου, προκειμένου να αφαιρεθεί το υγρό γύρω από τον εγκέφαλό της.

Υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία την επόμενη μέρα και οι γιατροί ανακάλυψαν πως είχε όγκο στον εγκέφαλο που είχε προκαλέσει τη νόσο του Addison, μια ασυνήθιστη διαταραχή που εμφανίζεται όταν το σώμα δεν παράγει αρκετές ορμόνες.

Η Ellie θα πρέπει τώρα να παίρνει στεροειδή για το υπόλοιπο της ζωής της, ώστε να διαχειριστεί την ασυνήθιστη αυτή πάθηση, αλλά είναι ευγνώμων που πήγε στο Specsavers, καθώς όπως της είπαν οι γιατροί, μία μέρα να αργούσε ακόμα και ίσως είχε αποδειχθεί μοιραία.