Έβαλε τα γυαλιά στην Αθήνα και όλη την Ελλάδα: Με αυτό το έργο η Θεσσαλονίκη μπαίνει στο μέλλον

Τη μεγαλύτερη εναέρια οδό στην Ελλάδα, χωρίς διόδια, η οποία αναμένεται να ανακουφίσει σε σημαντικό βαθμό τη συγκοινωνιακή λειτουργία της Θεσσαλονίκης αναμένεται να δουν στην πόλη τους οι Θεσσαλονικείς τα επόμενα χρόνια.

Για την ολοκλήρωση του έργου  του νέου οδικού άξονα ο οποίος θα κατασκευαστεί στην ανατολική πλευρά της Περιφερειακής Θεσσαλονίκης, ενώ ένα τμήμα του, με μήκος περίπου 4 χλμ., θα είναι υπέργειο θα χρειαστούν 4 χρόνια, με τις εκτιμήσεις να δείχνουν το τέλος του 2026 ως ημερομηνία παράδοσης.

Ο οδικός άξονας έχει πάρει την ονομασία Flyover. Kατά μήκος του θα κατασκευαστεί μια Υπερυψωμένη Ταχεία Λεωφόρος (ΥΤΛ) μήκους 13,5 χλμ., από τα οποία τα 4 χλμ. σε συνεχή γέφυρα, με 4 λωρίδες, δύο συν λωρίδα έκτακτης ανάγκης (ΛΕΑ) ανά κατεύθυνση. Παράλληλα, το έργο περιλαμβάνει τη δημιουργία 9 ανισόπεδων κόμβων, 8 νέων γεφυρών και 3 σηράγγων.

Ο Υπουργός Υποδομών & Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook:

«Το φθινόπωρο υπογράφεται η σύμβαση με τον ανάδοχο, ώστε να ξεκινήσει η υλοποίηση του νέου εναέριου περιφερειακού αυτοκινητόδρομου της Θεσσαλονίκης.
Το Flyover θα αναβαθμίσει σημαντικά την εμπειρία μετακίνησης των πολιτών, θα αποσυμφορήσει τον κυκλοφοριακό φόρτο και βέβαια θα ενισχύσει τα επίπεδα οδικής ασφάλειας.
 Συνεχίζουμε αποφασιστικά και με επιμονή την εφαρμογή του σχεδίου μας για την #Θεσσαλονίκη, προκειμένου να αποκτήσει επιτέλους τις υποδομές που της αξίζουν».