Έγκλημα στα Τέμπη – Πατέρας θύματος: Συγγνώμη από δολοφόνους, εγώ δεν δέχομαι – Δεν τα θέλω τα λεφτά τους

 Ξέσπασε ο πατέρας του 26χρονου Δημήτρη Ασλανίδη που βρήκε φρικτό θάνατο στο σιδηροδρομικό δυστύχημα… στα Τέμπη.

Με αφορμή την ανακοίνωση της Hellenic Train για τις αποζημιώσεις ο τραγικός πατέρας μίλησε στον Alpha για τις ευθύνες της εταιρείας και των πολιτικών.

«Τις αποζημιώσεις να τις δώσουν στους πολιτικούς. Εμείς τα παιδιά μας θέλουμε πίσω» ανέφερε αρχικά ο κύριος Παύλος Ασλανίδης.

«Κοστολογήσανε οι Ιταλοί μαφιόζοι με τους δικούς μας μαφιόζους, πόσο κοστίζει μια ζωή. Είναι δυνατόν; Ετσι θα ξεπλυθούν νομίζουν; Λένε ότι δεν έχουν ευθύνη. Δεν τα θέλω τα λεφτά τους με τίποτα…»

Και συνέχισε:

«Κανείς δεν έχει επικοινωνήσει μαζί μας. Ποιος έχει τα κότσια να επικοινωνήσει; Αν θέλανε οι πολιτικοί μας να ζητήσουν συγγνώμη, να πηγαίνανε σε αυτές τις 57 οικογένειες, να χτυπούσαν την πόρτα, να σκύβανε το κεφάλι και να ζητούσαν συγγνώμη. Συγγνώμη από δολοφόνους εγώ δεν δέχομαι. Είναι μαζική δολοφονία. Πρέπει οι εισαγγελείς να ξεκινήσουν να μαζεύουν πολιτικούς. Αν ήμασταν σε σοβαρή χώρα ήδη θα είχαν περάσει χειροπέδες σε όλο το υπουργείο Μεταφορών. 

«Μου έρχεται η εικόνα πώς καήκανε ζωντανά αυτά τα παιδιά και τρελαίνομαι. Και βγάλανε και δήθεν μέτρα στήριξης. Από την τσέπη τους τα πληρώνουν; Να δεσμευτούν οι περιουσίες των υπουργών των τελευταίων 15 ετών και όχι να παίρνουν τα λεφτά του κόσμου. Ακούει κανένας εισαγγελέας να πάει να τους μαζέψει...» είπε σε άλλο σημείο ο κ. Ασλανίδης.

«Δεν έχω σκοπό να επικοινωνήσω με κανέναν, με δολοφόνους δεν μιλάω. Δεν με ενδιαφέρει τι λένε στην ανακοίνωση, δεν πρόκειται να τους στείλω κανένα πιστοποιητικό θανάτου […]. Σε λίγο θα μας πουν να τους ζητήσουμε και συγγνώμη. Που κάναμε το λάθος και ανέβηκαν τα παιδιά μας στο τρένο. Μετά το δυστύχημα δεν επικοινώνησε κανείς μαζί μας. Και βγάλανε τώρα αυτή την απρόσωπη και κυνική ανακοίνωση… Δεν περίμενα κάτι διαφορετικό. Εξαγοράζουν τις ψυχές τόσων ανθρώπων μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα» κατέληξε ο πατέρας του αδικοχαμένου Δημήτρη Ασλανίδη.