Έκλαιγαν οι αστυνομικοί: Νεκρός ο πατέρας που ζούσε με την κόρη του σε αμάξι, τους είχαν κάνει έξωση από το σπίτι

Έφυγε χθες από τη ζωή στο νοσοκομείο Αμαλιάδας ο 93χρονος, ο οποίος μαζί με την κόρη του, ζούσε για πολλούς μήνες στο αυτοκίνητο, μετά από έξωση που τους είχε γίνει.

«Έφυγε πικραμένος και με την αίσθηση της εγκατάλειψης», ανέφερε στην εφημερίδα «Πατρίς» άνθρωπος που βρέθηκε στο πλευρό της οικογένειας, βοηθώντας όπως μπορούσε.

«Στενοχωριέμαι γιατί έφυγε έτσι. Από αυτήν την κατάσταση έφυγε», μονολογούσε η κόρη του όταν χθες βράδυ στο νοσοκομείο την ενημέρωσαν για τον θάνατό του.

Ο εκλιπών ζούσε για χρόνια σε ενοικιαζόμενο σπίτι μαζί με την κόρη του, την οποία η ανεργία την ανάγκασε να μην μπορεί να καταβάλλει το ενοίκιο.

Η πενιχρή σύνταξη του 93χρονου -που για χρόνια ήταν μετανάστης- ήταν το μοναδικό εισόδημα που διέθεταν. Τα χρήματα δεν έφταναν καν για φάρμακα και φαγητό, τα χρέη σωρεύονταν, ακολούθησε η έξωση και η διαμονή στο αυτοκίνητο.

Η κόρη του είχε πει στην εφημερίδα, πριν λίγους μήνες, ότι την τσάκισε η μακροχρόνια ανεργία και όλα τα άλλα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε η οικογένειά της.

«Περνάει όλος ο κόσμος, μας βλέπει με λύπη. Είναι ότι χειρότερο για εμάς. Περίπου 10 χρόνια άνεργη. Έχω τελειώσει Λογιστικά και έχω βγάλει και Πληροφορική. Έκανα διάφορες δουλειές, αλλά τώρα δεν έχουμε τίποτα» είχε πει η κόρη του 93χρονου.

Σχεδόν έναν χρόνο έμεναν σε ένα Fiat όπου το καλοκαίρι «ψήνονταν» και τον χειμώνα πάγωναν.

Ο 93χρονος δεν άντεξε. Με την είδηση του θανάτου του, να προκαλεί συγκίνηση και έντονο προβληματισμό τόσο για τα όσα έγιναν, όσο και για αυτά που θα μπορούσαν να έχουν γίνει, σε αυτή την περίπτωση.