Ένας 11χρονος με υψηλότερο IQ από τον Αϊνστάιν – Τι έδειξε το τεστ της Mensa


Είναι 11 χρόνων, ονομάζεται Γιουσούφ Σαχ και ήδη θεωρείται ένας από τους πιο έξυπνους ανθρώπους στον κόσμο, σύμφωνα με την κλίμακα μέτρησης …της Mensa. 

Κι αν το IQ του Άλμπερτ Αϊνστάιν και του Στίβεν Χόκινγκ υπολογιζόταν στο 160, ο μαθητής της έκτης δημοτικού από την Αγγλία κατάφερε να συγκεντρώσει 162 βαθμούς στο αντίστοιχο τεστ που έκανε επειδή οι φίλοι του τού έλεγαν πως είναι πολύ έξυπνος.  

«Όλοι στο σχολείο νομίζουν πως είμαι πολύ έξυπνος, και πάντα ήθελα να ξέρω αν ήμουν στο κορυφαίο 2% των ανθρώπων που κάνουν το τεστ» ανέφερε στην Evening Post ο 11χρονος από το Λιντς. 

Η οικογένεια τού μικρού γιόρτασε το αποτέλεσμα «κοινά», με ένα πορτογαλικό κοτόπουλο μπάρμπεκιου. 

Ο Σαχ και οι γονείς του αποφάσισαν να περάσει το παιδί από το τεστ της Mensa ενώ ετοιμάζεται για τις αιτήσεις εισαγωγής στο Γυμνάσιο – που απαιτεί παρόμοια προετοιμασία. 

«Είναι δύσκολη η προετοιμασία γι’αυτό. Όμως, εμείς κάναμε ό,τι ήδη κάναμε, τίποτα δηλαδή πιο συγκεκριμένο για το τεστ IQ» εξηγεί ο πατέρας του. 

«Ακόμη του λέω πως «ο μπαμπάς σου είναι εξυπνότερος από΄σένα». Τα βλέπουμε όλα ανάλαφρα. Ακόμη και αν είσαι χαρισματικός, πρέπει να δουλεύεις πάντα σκληρά» πρόσθεσε ο ίδιος. 

Ο Γιουσούφ θέλει να σπουδάσει μαθηματικά στην Οξφόρδη ή το Κέιμπριτζ. 

Βρετανία: Ένας 11χρονος με υψηλότερο IQ από τον Αϊνστάιν - Τι έδειξε το τεστ της Mensa

Όπως αποκαλύπτει ο πατέρας του, ο γιος του είχε δείξει σημάδια διάνοιας από πολύ μικρός.

«Ακόμα και στον βρεφονηπιακό, παρατηρήσαμε πως ήξερε την αλφάβητο και έκανε τα πράγματα γρηγορότερα από τα άλλα παιδιά. Όμως, πιστεύεις απλώς πως είναι ένα παιδί που έτυχε να μάθει γρηγορότερα το αλφάβητο» πρόσθεσε ο περήφανος πατέρας. 

«Έχει αυτήν τη φυσική τάση για μαθηματικά, και νομίζω πως κάπως έτσι το διαπιστώσαμε. Οι δάσκαλοί του, κάθε φορά που παίρναμε τα αποτελέσματα της σχολικής αξιολόγησης, μάς έλεγαν ‘δεν υπάρχει κάτι να τον διδάξουμε’».