Έτσι είναι η τέλεια Μις Ελλάς, σύμφωνα με την Τεχνητή Νοημοσύνη (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Πώς όμως θα μπορούσε να είναι η «ιδανική» υποψήφια στα καλλιστεία αναλόγως την χώρα;

Οι ειδικοί του Great Green Wall θέλησαν να δώσουν απάντηση σε αυτό το ερώτημα, χρησιμοποιώντας την τεχνητή νοημοσύνη και μέσω της πλατφόρμας Midjourney –πρόκειται για την ίδια πλατφόρμα που χρησιμοποιήθηκε για τον Πάπα Φραγκίσκο με φουσκωτό μπουφάν Balenciaga– έδωσαν μια ιδέα της ιδανικής Μις για κάθε χώρα.

Βέβαια, αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τους ερευνητές, οι εικόνες που δημιούργησε η τεχνητή νοημοσύνη συχνά περιλάμβαναν «εξαιρετικά ανέφικτες σωματικές αναλογίες», με «δομές προσώπου που μοιάζουν σε σούπερ μόντελ και μπορούν να επιτευχθούν μόνο μέσω της αισθητικής χειρουργικής ή της γενετικής».

Ωστόσο, ο ιδρυτής του Great Green Wall, Σαμ Φοίνιξ, έγραψε: «Τα πρότυπα ομορφιάς μπορεί να διαφέρουν δραστικά από χώρα σε χώρα, οπότε ήταν συναρπαστικό να δούμε πόσο καλά η τεχνητή νοημοσύνη ήταν σε θέση να αναδημιουργήσει αυτά τα μοναδικά πρότυπα ομορφιάς μέσα σε ένα περιβάλλον ‘καλλιστείων’».

Πώς δημιουργήθηκε το ιδανικό πρότυπο ομορφιάς;

Οι ερευνητές ζήτησαν από το Midjourney να απαντήσει στην ίδια προτροπή κάθε φορά που δημιουργούσε τα αποτελέσματα μιας χώρας.

«Δημιουργήστε μια ρεαλιστική φωτογραφία του τι θεωρεί το κοινό της (όνομα χώρας) ως το ιδανικό γυναικείο σώμα Μις (όνομα χώρας). Παρακαλώ δείξτε μια ολόσωμη φωτογραφία της γυναίκας με φόρεμα. Χωρίς κείμενο στην εικόνα».

Τα αποτελέσματα

Τα αποτελέσματα έδωσαν έναν… πολύ μεγάλο αριθμό ξανθών γυναικών, συμπεριλαμβανομένων των Μις Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ, Αυστραλία, Γερμανία, Γαλλία, Ουκρανία και πολλών άλλων.    

Επίσης, είναι χαρακτηριστικό είναι πως για παράδειγμα η Μις Ηνωμένο Βασίλειο, ήταν «ξεκάθαρο» ότι είχε «έμπνευση» από την πριγκίπισσα Νταϊάνα, με τις γυναίκες να φτιάχνουν συχνά τα μαλλιά τους με παρόμοιο τρόπο. 

Από την άλλη πλευρά, η Μις ΗΠΑ εμπνεύστηκε από τη Μέριλιν Μονρόε με «καμπυλωτό μπούστο και γοφούς», ενώ η Μις Γαλλία είχε πιο γυμνασμένη σιλουέτα και η Μις Γερμανία λεπτά χείλη. 

Πώς είναι η ιδανική Μις Ελλάς;

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Midjourney, το ελληνικό πρότυπο ομορφιάς δίνει έμφαση στους μύες. Ακριβώς όπως και οι παραδοσιακές αρχαίες Ελληνίδες θεές, μια καλοφτιαγμένη αλλά λεπτή σωματική διάπλαση μπορεί να βρεθεί σε όλες τις εικόνες Α.Ι. για την Ελλάδα.

Και πάλι, τόσο τα ξανθά όσο και τα μελαχρινά μαλλιά υπάρχουν στις φυτογραφίες, με τις γυναίκες να έχουν μικροσκοπική μέση και καλογυμνασμένα πόδια.

Όσον αφορά τα χαρακτηριστικά του προσώπου, η «Μις Ελλάς» έχει μια εμφάνιση που μοιάζει πολύ με «Instagram influencer», με γεμάτα χείλη, καθορισμένα ζυγωματικά, σκούρα φρύδια και έντονο γατίσιο μακιγιάζ.