Έφαγαν «πόρτα» στη Βουλή: Καλλιτέχνες και διάσημοι που το πίστεψαν αλλά δεν τα κατάφεραν στις Εκλογές

Πολλοί διάσημοι Έλληνες από τον καλλιτεχνικό, τον αθλητικό και τον δημοσιογραφικό κόσμο, έμειναν εκτός κοινοβουλίου, στις εκλογές που διεξήχθησαν χθες, Κυριακή, στη χώρα μας.

Ειδικότερα, ο Μάριος Αθανασίου, η Νόνη Δούνια, ο Σπύρος Μπιμπίλας, ο Μιθριδάτης, ο Παύλος Ορκόπουλος, ο Σταύρος Νικολαϊδης, ο Ποσειδώνας Γιαννόπουλος, ο Βαγγέλης Σερίφης και η Ελένη Γερασιμίδου, είναι ορισμένα από τα πρόσωπα που δεν κέρδισαν την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων.

Ο πρώην ποδοσφαιριστής, Γιούρκας Σεϊταρίδης, που συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στον νομό Ιωαννίνων, δεν εξελέγη, λαμβάνοντας μόλις 2.105 ψήφους.

Η Νόνη Δούνια, υποψήφια με τη ΝΔ στην Α’ Πειραιώς και Νήσων, δεν κατάφερε να εκλεγεί, ούτε ο Σταύρος Νικολαΐδης, που υποδύθηκε τον Μιχαλάκη στη σειρά “Εγκλήματα”, ήταν υποψήφιος με τη ΝΔ στο Νότιο Τομέα Αθηνών και έντυσε τον προεκλογικό του αγώνα με το σύνθημα “Είμαι ένας από σας!”.

Η ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του Μιθριδάτη Χατζηχατζόγλου, τραγουδιστή του συγκροτήματος “Ημισκούμπρια”, με το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ τον Νότιο Τομέα Αθηνών, προκάλεσε έντονη πολιτική αντιπαράθεση, με τη ΝΔ να ζητά ακόμη και την αποπομπή του από τα ψηφοδέλτια.

Λίγες μέρες πριν τις εκλογές, ο Μιθριδάτης είχε υπογραμμίσει σε εκπομπή ότι “το πιο σκληρό στην πολιτική είναι να ξυπνάω το πρωί”.

Ο Μιθριδάτης Χατζηχατζόγλου δεν κατάφερε να εκλεγεί, καθώς, επίσης, ο Μάριος Αθανασίου, υποψήφιος στον Βόρειο Τομέα της Β’ Αθηνών με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και η Άννα Χατζησοφιά, η οποία ήταν υποψήφια στον Βόρειο Τομέα Αθηνών.

Ο Βαγγέλης Σερίφης ή αλλιώς DJ Rico, σύζυγος της Κατερίνας Στικούδη και ιδιαίτερα δημοφιλής στον χώρο του χιπ-χοπ, ήταν υποψήφιος με το Κομμουνιστικό Κόμμα στον Δυτικό Τομέα Αθήνας, αλλά δεν εξελέγη βουλευτής.

Στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ίδιου κόμματος ήταν ο συνθέτης, στιχουργός και ερμηνευτής, Διονύσης Τσακνής, που διατελέσει πρόεδρος της ΕΡΤ, θέση από την οποία παραιτήθηκε με δημόσια δήλωσή του, αλλά δεν εξελέγη.

Η Ελένη Γεραμισίδου ήταν υποψήφια με το ΚΚΕ στην Ανατολική Αττική, αλλά δεν κατάφερε να εκλεγεί. Η ηθοποιός είχε επανεκλεγεί στις εκλογές του 2019 στην περιφέρεια Α’ Ανατολικής Αττικής, αλλά παραιτήθηκε λόγω αυξημένων επαγγελματικών υποχρεώσεων και την έδρα κατέλαβε ο Γιάννης Γκιόκας.

Ο “Ψαραντώνης”, που στελέχωσε το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΜέΡΑ25, με τον Γιάνη Βαρουφάκη να ανακοινώνει την υποψηφιότητά του από το Ηράκλειο της Κρήτης, δεν κατάφερε να εκλεγεί.

“Φέρτε τη Ζωή στη νέα Βουλή”, ήταν το σύνθημα του γνωστού ηθοποιού και προέδρου του ΣΕΗ, Βασίλη Μπιμπίλα, ο οποίος ήταν υποψήφιος με το κόμμα “Πλεύση Ελευθερίας” της Ζωής Κωνσταντοπούλου, αλλά δεν κατάφερε να μπει στη Βουλή.

Ο Παύλος Κοντογιαννίδης, ηθοποιός και ιδρυτής του κόμματος “Κίνημα φτωχών”, κατέβηκε στις εθνικές εκλογές έχοντας στο πλευρό του τους συναδέλφους του, Χρήστο Βαλαβανίδη και Ηλία Λογοθέτη.

Ο Χρήστος Βαλαβανίδης ήταν υποψήφιος στον Β1 βόρειο τομέα Αττικής, ο Ηλίας Λογοθέτης στον Β2 Δυτικό Τομέα Αθηνών, ενώ ο Παύλος Κοντογιαννίδης ήταν υποψήφιος στον Β3 νότιο τομέα Αττικής, στον νομό Ημαθίας και στην Α’ Θεσσαλονίκης, αλλά το κόμμα δεν μπαίνει στη Βουλή.

Ο ηθοποιός Παύλος Ορκόπουλος ήταν εκ νέου υποψήφιος με το ΚΚΕ στον Νότιο Τομέα Αθηνών, αλλά δεν κατάφερε να εκλεγεί, ενώ η Λίλα Καφαντάρη, υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ στην Κορινθία, βγήκε πρώτη σε ψήφους, αλλά δεν μπαίνει στη Βουλή, επειδή είναι χαμηλό το ποσοστό του ΚΚΕ.

Τέλος, με το κόμμα “ΕΑΝ” του Αναστάσιου Κανελλόπουλου, ήταν υποψήφιος ο τραγουδιστής Βασίλης Παϊτέρης, ο οποίος δεν εκλέχθηκε βουλευτής.

Οι διάσημοι Έλληνες που κέρδισαν μία θέση στο Κοινοβούλιο

Στο μεταξύ, οι διάσημοι Έλληνες που μπήκαν στη Βουλή είναι η Ράνια Θρασκιά, που εξελέγη με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Θεσσαλονίκης, καθώς βγήκε δεύτερη σε σταυρούς και η δημοσιογράφος και συγγραφέας Σεμίνα Διγενή, υποψήφια στον Νότιο Τομέα Αθηνών με το ΚΚΕ, η οποία βγήκε πρώτη σε ψήφους και μπαίνει στη Βουλή