Ακάρ: Επιθυμούμε τη δίκαιη μοιρασιά του πλούτου του Αιγαίου

Θετική και αποτελεσματική χαρακτήρισε τη συνάντηση  Κυριάκου Μητσοτάκη – Ταγίπ Ερντογάν ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ωστόσο δεν έκανε πίσω στα αιτήματα της Τουρκίας.

Όπως είπε, σύμφωνα με το skai.gr, η Τουρκία επιθυμεί να γίνει «δίκαιη μοιρασιά του πλούτου του Αιγαίου».

Αναφερόμενος στις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας δήλωσε: «Εκφράσαμε την επιθυμία μας να ζήσουμε ειρηνικά ως δύο χώρες. Επαναλάβαμε ότι θα πρέπει να αποφεύγονται ενέργειες και ρητορική που αυξάνουν την ένταση.»

Και προσέθεσε: «Αναμένουμε παρόμοια συμπεριφορά από την Ελλάδα. Θέλουμε ειρήνη, ηρεμία και σταθερότητα. Αναμένουμε από την άλλη πλευρά να ακολουθήσει μια πιο εποικοδομητική πορεία το επόμενο διάστημα. Θέλαμε να μιλήσουν οι ειδικοί επειδή υπάρχουν θέματα βάθους. Οι ειδικοί πήγαν στην Ελλάδα, στη συνέχεια η αποστολή ήλθε στην Τουρκία και μετά πήγε στην Ελλάδα. Μετέφερα στον Υπουργό ότι τους περιμένουμε τώρα στην Τουρκία. Ήρθε στην Τουρκία ο Έλληνας πρωθυπουργός. Φυσικά, είπαμε ότι εδώ δεν πρέπει να συζητείται μόνο η άμυνα και η ασφάλεια. Για τις δύο χώρες μας υπάρχει το Αιγαίο και το ιστορικό υπόβαθρο. Αναμένουμε θετικές εξελίξεις με τη γειτονική Ελλάδα».