Ανατριχιαστικό γράμμα γιαγιάς στον Κυριάκο Μητσοτάκη: «Προστατεύστε τα παιδιά μας από τους παιδεραστές και τη βία!»

Ένα δακρύβρεχτο, αλλά και γεμάτο αγανάκτηση γράμμα έγραψε η γιαγιά Αντωνία από την Πάτρα, ορμώμενη από τα δεκάδες περιστατικά βίας και κακοποίησης παιδιών που βλέπουν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα.

Το εν λόγω γράμμα, όπου εκφράζει τον έντονο προβληματισμό της και την πίκρα της για το γεγονός ότι δεν προστατεύονται τα παιδιά, η ηλικιωμένη γυναίκα το κατέθεσε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος», δηλώνοντας πως αποδέκτης του είναι ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Εδώ έχω μία επιστολή για τον πρωθυπουργό. Σας την έφερα να τη βάλετε στην εφημερίδα σας, διότι θέλω να ακουστεί η φωνή μιας γιαγιάς. Δεν με απασχολεί η χαμηλή σύνταξή μου, διότι με αυτή μπορώ να ζήσω. Δεν μπορώ όμως να ζήσω με αυτή την πίκρα που μου προκαλούν όλα αυτά που ζούμε γύρω μας καθημερινά. Θέλω να του ζητήσω να προστατεύσει τα παιδιά. Όχι άλλοι βιασμοί και κακοποιήσεις παιδιών. Παρακαλώ τον πρωθυπουργό να ακούσει μια γιαγιά που θέλει να πεθάνει ήσυχη. Να ξέρει ότι τα εγγόνια της δεν θα ζουν σε μία ζούγκλα με εγκληματίες, αλλά με ανθρώπους που σέβονται, αγαπούν και είναι ευγενικοί», είπε στους συντάκτες της εφημερίδας όταν τούς παρέδωσε την επιστολή, σύμφωνα με το pelop.gr.

Αναλυτικά το γράμμα της γιαγιάς Αντωνίας στον Πρωθυπουργό

εγώ σας κρίνω άξιο πρωθυπουργό με τόσα προβλήματα που διαχειριστήκατε.

Ομως με τα γεγονότα της παιδεραστίας, έχουμε όλοι αρρωστήσει ψυχολογικά. Και όλοι μας λέμε ότι φταίει η οικογένεια.

Ναι, πολύ σωστά.

Ποιος όμως εδίδαξε τους γονείς πώς να μεγαλώσουν τα παιδιά τους;

Τι σημαίνει σεβασμός

Τι σημαίνει ψέμα

Τι αξία έχει η αλήθεια

Τι σημαίνει εγωισμός

Τι σημαίνει οι έφηβοι να είναι τη νύχτα στους δρόμους

Τι σημαίνουν τα ναρκωτικά

Τι σημαίνει το μεθύσι

Τι σημαίνει θρησκεία

Τι σημαίνει εργασία

Τι σημαίνει αγάπη

Τι σημαίνει οικογενειακός διάλογος

Τι σημαίνουν οικογενειακές γιορτές

Τι σημαίνει οικονομική διαφάνεια

Και πολλά άλλα. Μέσα στην οικογένεια κρύβονται πολλά πράγματα μεταξύ των δύο γονιών. Πώς μπορεί κάθε παιδί να πάρει σωστή γραμμή;

Δεν θα ήταν καλό πριν πάει στην εκκλησία να παντρευτεί ένα ζευγάρι να υπάρχει μία δομή που να τους διδάξει πώς θα γίνουν γονείς και τι θα πει οικογένεια; Τι θα πει παιδί, ή παιδιά που είναι η αυριανή κοινωνία μας. Εγώ αναγκάστηκα να σας κάνω αυτό το γράμμα και να πω τις σκέψεις μου διότι σήμερα είμαι γιαγιά με πολλές οικογενειακές εμπειρίες.

Μιλάτε για ισόβια στους παιδεραστές και στους εγκληματίες, ποια είναι τα ισόβια κ. πρωθυπουργέ; Στα λόγια ή στην ψεύτικη παρηγοριά του κάθε πικραμένου;

Και στα 5 ή 7 χρόνια να τον βλέπεις μπροστά σου στον δρόμο; Πώς νιώθει ο κάθε πονεμένος που τον βλέπει και ανοίγει η πληγή του που ο δικός του άνθρωπος από οποιαδήποτε κακοποίηση είναι κατεστραμμένος ή στη γη θαμμένος;

Ε όχι κ. πρωθυπουργέ, αλλάξτε τον νόμο και τα ισόβια να είναι ισόβια μέχρι τα βαθειά γεράματά τους ώστε να μην μπορούν να κάνουν άλλο κακό στην κοινωνία μας. Οσο δε είναι κρατούμενοι να δουλεύουν για να τρώνε όχι να τρώνε από το κράτος και να κοιμούνται χωρίς να προσφέρουν τίποτα.

Τόσα παραδείγματα έχουμε με εγκληματίες που βγήκαν από τη φυλακή και επανέλαβαν τα εγκλήματά τους. Είναι άσχημα παραδείγματα για τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας.

Παρακαλώ πολύ κ. πρωθυπουργέ δεσμεύστε τους κακοποιούς. Προστατεύστε την κοινωνία. Φοβόμαστε να βγούμε έξω.

Η γιαγιά».