«Ανεπιθύμητοι» οι Ουκρανοί πρόσφυγες στη Γερμανία: Ο Μερτς τους κατηγορεί για τουρισμό πρόνοιας – «Έρχονται για τα επιδόματα»

Διεθνής σάλος εχει ξεσπάσει με τις δηλώσεις του επικεφαλής του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος CDU, Φρίντριχ Μερτς που κατηγόρησε τους Ουκρανούς προσφυγες του πολέμου με τη Ρωσια πως ήρθαν στην Γερμανία για τις παροχές και τα επιδόματα.

Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Bild τονισε:

Αυτό που βλέπουμε είναι ο τουρισμός πρόνοιας από την πλευρά αυτών των προσφύγων στη Γερμανία, πίσω στην Ουκρανία, στη Γερμανία, πίσω στην Ουκρανία.

Έχουμε ένα πρόβλημα εδώ που επιδεινώνεται.

Στη συνέχεια τόνιζε πως ηταν «άδικο» το κράτος να πληρώνει για τη θέρμανση των σπιτιών των προσφύγων και των γερμανών δικαιούχων κοινωνικής πρόνοιας σε μια εποχή που πολλοί, η εργατική τάξη, δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά τους λογαριασμούς ενέργειας: Είναι άδικο και ο πληθυσμός έχει δίκιο να το θεωρεί άδικο.

Ερωτηθείς εάν οι πολιτικές της Γερμανίας για τους πρόσφυγες έπρεπε να είναι πιο αυστηρές, ο Μερτς είπε ότι ολόκληρο το μεταναστευτικό σύστημα της κυβέρνησης ήταν «ασυνεπές» και ζήτησε «αυστηρά όρια» στον αριθμό όσων εισέρχονται στη χώρα. «Αντίθετα, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ενθαρρύνει όλους όσους θέλουν να έρθουν στη Γερμανία να έρθουν εδώ», είπε.