«Αν βρουν κάτι κακό για το Χαμόγελο»: Σοκάρει η δήλωση του Kώστα Γιαννόπουλου για το «Χαμόγελου του Παιδιού»

Γιαννόπουλος: «Αν βρουν κάτι κακό για το Χαμόγελο, θα αυτοκτονήσω»

Το πρωί της Πέμπτης (29/12) η υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου, ανέφερε ότι μετά το δημοσίευμα στην εφημερίδα «Το Βήμα», έλαβε και μια ανώνυμη καταγγελία για το «Χαμόγελο του Παιδιού» που είχε παρεμφερές περιεχόμενο.

«Έγινε καταγγελία για κακοποίηση»

Πιο συγκεκριμένα, και πάντα σύμφωνα με τα λεγόμενα της υφυπουργού, στην ανώνυμη καταγγελία για το «Χαμόγελο του Παιδιού» που εστάλη στο γραφείο της, γίνονται αναφορές για κακοποιητική συμπεριφορά προς το προσωπικό, χρήση ακινήτων του συλλόγου για άλλες χρήσεις από τον πρόεδρο, χρήση προσωπικού του συλλόγου για υπηρεσίες προς τον πρόεδρο, υιοθεσία με συνοπτικές διαδικασίες, υψηλός μισθός και αποδοχές για τον πρόεδρο, καθώς και υψηλός μισθός για τη σύζυγο του προέδρου.

Κατά την κυρία Μιχαηλίδου, όλες οι παραπάνω καταγγελίες έχουν διαβιβαστεί στις αρμόδιες Αρχές και στην Αρχή Διαφάνειας.

Επιπλέον, η κ. Μιχαηλίδου τόνισε:

«Δεν μπορώ να πιστέψω ότι το συγκεκριμένο ίδρυμα – το “Χαμόγελο” είναι πλεονασματικό 20 εκατ. – δεν μπορεί να φτιάξει τις δομές όπως πρέπει».

Η απάντηση του προέδρου του «Χαμόγελου του Παιδιού»

O Kώστας Γιαννόπουλος, εν συνεχεία των δηλώσεων της κας Μιχαηλίδου στο action 24, μέσω Συνέντευξης Τύπου δήλωσε τα εξής:

«…Όταν ακούς νούμερα, όμως, όταν ακούει ο κόσμος νούμερα, τρελαίνεται!

Δες, όμως, πού πάνε πραγματικά τα χρήματα και μη βγάζεις ένα ποσό που τα ακούει ο κόσμος και λέει:

“Παναγία μου, 15 εκατ., πλούσιο το ‘Χαμόγελο’».

Εν συνεχεία των δηλώσεών του, ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», κ. Γιαννόπουλος, υποστήριξε ότι:

«Έχουν υπάρξει χρονιές που είχαμε έλλειμα.

Γι’ αυτές τις χρονιές δε γράφει τίποτα.

Όταν σταματάει ο κόσμος να μας στηρίζει για κάποιο λόγο, πώς θα επιβιώναμε εάν δεν ήταν αυτό το αποθεματικό…;».

«Μας βάζει σε μία διαδικασία να αμφισβητήσει ο κόσμος την ακεραιότητα του Χαμόγελου με τα ερωτηματικά.

Κάνεις κακό σε 48.000 παιδιά που στηρίζουμε, κάνεις κακό στους 480 εργαζόμενους με τις οικογένειές τους, κάνεις κακό που στον κόσμο είναι πρωτότυπο, μοναδικό…», είπε.

Αναφορικά με τον ελβετικό λογαριασμό, ο κ. Γιαννόπουλος δήλωσε ότι το 2019, που ολοκληρώθηκε η πώληση του ξενοδοχείου, Τιτάνια, όπου αποφάσισε η πλειοψηφία να το πουλήσει στο ποσό των 15 εκατ., τα χρήματα αυτά μοιράστηκαν σε τρεις διαφορετικές τράπεζες, δύο στην Ελλάδα και μία στο εξωτερικό, στην Ελβετία.

«Είναι λογαριασμοί που είναι γνωστοί στους ορκωτούς ελεγκτές, είναι γνωστοί στην κοινωνία, εάν ανοίξετε το site, θα τους βρείτε μπροστά σας», σημείωσε.

«Στο Χαμόγελο υπάρχει μόνο η λέξη φροντίδα και όποιος μπορέσει να βρει κακό για το Χαμόγελο, θα αυτοκτονήσω!», είπε ο ίδιος.

Τέλος, όσον αφορά, το πλεόνασμα, που ανέφερε η κα Δόμνα Μιχαηλίδου, ο κ. Γιαννόπουλος υποστηρίζει ότι δεν υπάρχουν αυτά τα 20 εκατ., που ανέφερε στη συνέντευξή της και ότι το αποθεματικό για το 2021 ήταν 6 εκατ. ευρώ.