Απέβαλλαν μαθητή από το σχολείο επειδή φόρεσε μπλουζάκι με το μήνυμα «υπάρχουν μόνο δύο φύλα»

«’Εχω τις δικές μου πολιτικές απόψεις και το δικαίωμα να τις εκφράσω» είπε ο 12χρονος

Με αποβολή τιμώρησαν έναν 12χρονο μαθητή σε Γυμνάσιο της Μασαχουσέτης, επειδή πήγε στο σχολείο φορώντας μπλουζάκι με το μήνυμα «υπάρχουν μόνο δύο φύλα».

Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, ο 12χρονος Λίαμ Μόρισον μίλησε στη συνεδρίαση της επιτροπής του γυμνασίου «John T. Nichols Jr.» για την εμπειρία του υποστηρίζοντας ότι την 21η Μαρτίου πήρε αποβολή από την διεύθυνση του σχολείου και δέχτηκε επίπληξη για το μπλουζάκι του, το οποίο έκανε αρκετούς να αισθάνονται άβολα.

«Μου είπαν ότι θα έπρεπε να βγάλω τη μπλούζα μου προτού επιστρέψω στην τάξη. Όταν τους είπα με ωραίο τρόπο ότι δεν ήθελα να το κάνω αυτό, τηλεφώνησαν στον πατέρα μου» είπε ο 12χρονος και πρόσθεσε ότι αυτές οι «πέντε λέξεις» στη μπλούζα του δεν ήταν «τίποτα το κακό, τίποτα το απειλητικό», αλλά ήταν μια δήλωση που ο ίδιος πιστεύει ότι είναι γεγονός.

«Δεν παραπονιέμαι όταν βλέπω παντού σημαίες και αφίσες για διεμφυλικούς στο σχολείο.

Ξέρετε γιατί; Γιατί οι άλλοι έχουν δικαίωμα στα πιστεύω τους, όπως και εγώ».

«Ακόμη και στην ηλικία των 12, έχω τις δικές μου πολιτικές απόψεις και το δικαίωμα να τις εκφράσω. Ακόμα και στο σχολείο. Αυτό το δικαίωμα ελευθερίας του λόγου αναφέρεται στην “Πρώτη Τροποποίηση του Συντάγματος”» ανέφερε ο μαθητής και πρόσθεσε ότι κανένας από τους συμμαθητές του δεν του εξέφρασε κάποιο παράπονο για την μπλούζα του, αντιθέτως κάποιοι όπως είπε τον υποστήριξαν.