Απίστευτο: Πιτσαρία στη Θεσσαλονίκη σερβίρει πίτσα ενός μέτρου

Δεν είναι οικογενειακή, δεν λέγεται γίγας και ούτε είναι τετράγωνη. Αν θα την παραγγείλεις μπορείς να χορτάσεις εσύ, η παρέα σου και οι διπλανοί. Ο λόγος για την πίτσα με την ονομασία “Challenge” με διάμετρο 1m., από την πιτσαρία Raffaele Pizza and Pasta στη Θεσσαλονίκη.

Ο υπεύθυνος της επιχείρησης και εμπνευστής της ιδέας, Νίκος Καραγεώργος, μιλά στο thestival.gr και αναφέρει πως αφορμή για την τεράστια αυτή πίτσα στάθηκαν τα γενέθλια της επιχείρησης σε συνδυασμό με την άρση των περιορισμών για την πανδημία. «Με αφορμή τη συμπλήρωση επτά χρόνων από την ημέρα που άνοιξε η επιχείρηση είπα να κάνω κάτι ξεχωριστό και διαφορετικό. Προέκυψε σαν μία ιδέα για μία γιορτή στα καταστήματα. Ήθελα να κάνω κάτι ασυνήθιστο».

Η πίτσα “Challenge” έχει περίμετρο 3,2m. και ζυγίζει επτά κιλά! Σε φυσιολογικές συνθήκες μπορεί να χορτάσει μία παρέα 12-15 ατόμων και για την παρασκευή της θα πρέπει να γίνει προπαραγγελία, ενώ ψήνεται μέσα στον φούρνο, πάνω σε μία ειδική κατασκευή.

Η άρση των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού στα καταστήματα της εστίασης φαίνεται να έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία αυτής της νόστιμης ιδέας. «Θέλαμε τώρα που είναι καλύτερα τα πράγματα να έρθουμε ξανά πιο κοντά με τις παρέες μας. Για αυτό σκέφτηκα μία τόσο μεγάλη πίτσα για πολλά άτομα. Στον κόσμο αρέσει η υπερβολή στο φαγητό, θέλει να εντυπωσιαστεί και αυτό επιτυγχάνεται», σημειώνει ο κ. Καραγεώργος.

Η πίτσα “Challenge” σε μία αναμέτρηση που ακόμη ψάχνει νικητή

Οι προκλήσεις στην πιτσαρία Raffaele δε σταματούν εδώ, καθώς η επιχείρηση διοργανώνει έναν διαγωνισμό πρόκλησης στα καταστήματά της. Η νικήτρια ομάδα φεύγει με μία δωροεπιταγή των 100 ευρώ για να την εξαργυρώσει την επόμενη φορά στην πιτσαρία.

Για να γίνει αυτό, θα πρέπει νωρίτερα να έχει φάει η παρέα μία ολόκληρη πίτσα “Challenge” του ενός μέτρου. Ωστόσο, η πρόκληση προβλέπει η παρέα να μην ξεπερνά τα τέσσερα άτομα. «Υπήρξε άτομο που έφαγε μόνο του τη μισή πίτσα. Δεν έχει βρεθεί η τετράδα που την έφαγε όλη», λέει ο υπεύθυνος της επιχείρησης.

https://fb.watch/gftIPYJwg0/

Την πίτσα “Challenge” μπορεί να την απολαύσει κανείς σε ένα από τα τρία καταστήματα της πιτσαρίας Raffaele σε ΠολίχνηΕύοσμο και Τούμπα. Μπορεί να χωριστεί σε τέσσερα μέρη με ισάριθμες επιλογές.

Ξεχωριστεί γεύση είναι η Pizza Burata με σάλτσα τομάτας, μπουράτα μοτσαρέλα, ντοματίνια και ρόκα.