Αυστρία: Ελληνας κατηγορείται για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας

Ο ύποπτος, ο οποίος αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και πέντε ετών για «υποστήριξη μυστικής υπηρεσίας πληροφοριών εις βάρος της Αυστρίας», δεν προφυλακίζεται

Η Αυστρία ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι έχει εντοπίσει έναν 39χρονο Έλληνα πολίτη τον οποίο υποπτεύεται ότι κατασκόπευε υπέρ της Ρωσίας, προσθέτοντας ότι είναι γιος πρώην Ρώσου κατασκόπου που κάποτε βρισκόταν στη Γερμανία και την Αυστρία ως διπλωμάτης.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Αυστρίας έκανε την ανακοίνωση μετά από έρευνα που διεξήγαγε η εγχώρια υπηρεσία πληροφοριών του «σε στενή διεθνή συνεργασία» με χώρες ή ιδρύματα που δεν κατονόμασε.

Ο ύποπτος, τον οποίο επίσης δεν κατονόμασε, «ήταν σε επαφή με διπλωμάτες και αξιωματούχους υπηρεσιών πληροφοριών από διάφορες χώρες και βρισκόταν στη Μόσχα λίγο πριν και κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής εισβολής στην Ουκρανία από τις ρωσικές δυνάμεις», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο ύποπτος, ο οποίος αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και πέντε ετών για «υποστήριξη μυστικής υπηρεσίας πληροφοριών εις βάρος της Αυστρίας», δεν προφυλακίζεται, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Πηγή: Reuters