Βραβεύτηκε η σύζυγος του πνευμονολόγου που μολύνθηκε από ασθενή με κορωνοϊό και πέθανε – Ήταν μπαμπάς 3 μικρών παιδιών

Εμφανώς συγκινημένη, η σύζυγος του άτυχου πνευμονολόγου, Αντώνη Χατζηγεωργίου, η οποία είδε το σύζυγό της να «φεύγει» από τη ζωή, όταν μολύνθηκε από ασθενή του με κορωνοϊό τον Νοέμβριο του 2020, τιμήθηκε με βραβείο από την Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας για τη συνολική προσφορά του άντρα της στην πνευμονολογία, καθώς και στη μάχη κατά της πανδημίας.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδος για αυτή την τιμή που κάνουν στο σύζυγό μου μετά θάνατον, δυστυχώς.

Ήταν πολύ δύσκολοι αυτοί οι τελευταίοι μήνες για την οικογένειά μου και εμένα προσωπικά σαν ιδιώτη παθολόγο, που ξέρω τι πέρασε ο σύζυγός μου και πως φτάσαμε τελικά να τον χάσουμε για πάντα από τη ζωή.

Δεν συζητάω τη σημασία που έχει η ειδικότητά σας στην πανδημία του κορωνοϊού αλλά και γενικότερα, απλά νιώθω υποχρεωμένη να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ που αναγνωρίστηκε η προσπάθεια του Αντώνη προς την επιστήμη του και προς τους ασθενείς του» είπε συγκινημένη η σύζυγος του Αντώνη Χατζηγεωργίου, η οποία είναι παθολόγος στο επάγγελμα. Η ίδια, όταν παρέλαβε την τιμητική πλακέτα, έτρεξε στην αγκαλιά των τριών ανήλικων παιδιών της, τα οποία παρακολουθούσαν την εκδήλωση μαζί με τους συναδέλφους του άτυχου πατέρα τους.

Η ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ 42ΧΡΟΝΟΥ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΟΥ, ΑΝΤΩΝΗ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ

Τον πνευμονολόγο Αντώνη Χατζηγεωργίου, έναν από τους «ήρωες με τις λευκές μπλούζες», αλλά και ένα από τα πρώτα θύματα του κορωνοϊού στον κλάδο των υγειονομικών, τίμησε η οικογένεια της Πνευμονολογίας κατά την τελετή έναρξης του ετήσιου Πανελλήνιου Συνεδρίου της στην Αθήνα.

Ο 42χρονος γιατρός που είχε μολυνθεί από ασθενή του, κατέληξε στο νοσοκομείο Αττικόν τον Νοέμβριο του 2020, προκαλώντας ανείπωτη θλίψη για τον άνισο αγώνα με τον κορωνοϊό – τότε δεν είχαν διατεθεί ακόμη τα εμβόλια- και την μοιραία έκβασή του.

Στο Συνέδριο μίλησαν αγαπημένοι συνάδερφοι του Αντώνη Χατζηγεωργίου.