Γέμισαν με ανεμογεννήτριες τις κορυφές των καμμένων βουνών της Ευβοίας! Σύμπτωση… δεν το λες!

Όποιος μπορεί να παρατηρήσει από τα υψώματα της Βορειο-Ανατολικής Αττικής τα καμμένα βουνά της Εύβοιας, που βρίσκονται απέναντι, θα διαπιστώσει εύκολα -ιδιαίτερα το βράδυ από τα φώτα που αναβοσβήνουν- έχουν γεμίσει από τεράστιες ανεμογεννήτριες! Είναι δε, τόσο μεγάλος ο αριθμός τους, ώστε το βράδυ, καθώς ανάβουν τα κόκκινα φώτα τους για την προστασία των πτήσεων, φαντάζουν σαν ένα περίεργο και αλλόκοτο ‘δάσος’!

Σύμφωνα με έρευνα, η συντριπτική πλειοψηφία αυτών των ανεμογεννητριών ‘φυτεύθηκε’ ελάχιστους μήνες μετά τις απαίσιες πυρκαγιές, που ξέσπασαν στην Εύβοια και έκαψαν, σχεδόν, το μισό πράσινο σε ολόκληρο το νησί!

Τυχαίο; Δεν το λες!…

Στο σημείο αυτό, για να βάλουμε τάξη στην μνήμη μας, καλό είναι να θυμηθούμε ότι η νυν Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ως Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, είχε εγκρίνει την τοποθέτηση σε αναδασωτέες εκτάσεις, μετά από πυρκαγιές, τεράστιων ανεμογεννητριών, αδιαφορώντας αν με τον τρόπο αυτό και ανεξάρτητα από τις δικές της προθέσεις, δημιουργείτο στην πράξη ένα ισχυρό κίνητρο για την αποψίλωση των δασών σε όλη την Ελλάδα.