Γερμανία: Έφοδος της αστυνομίας στα γραφεία της τουρκικής εφημερίδας Sabah – Συνελήφθησαν 2 δημοσιογράφοι

Η γερμανική αστυνομία πραγματοποίησε έφοδο στα γραφεία της τουρκόφωνης εφημερίδας Sabah, δήλωσαν την Τετάρτη εργαζόμενοι της εφημερίδας στο Anadolu.

Οι δημοσιογράφοι Ismail Erel και Cemil Albay συνελήφθησαν από την αστυνομία και πραγματοποιήθηκαν έρευνες στα σπίτια τους στην πόλη της Φρανκφούρτης, ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του τουρκικού ιστότοπου anews που μεταδίδει η ΕΡΤ, o εκπρόσωπος της εφημερίδας Sabah στη Γερμανία İsmail Erel και ο Cemil Albay κρατήθηκαν χωρίς καν να ειδοποιηθούν, μετά από καταγγελία του μέλους του δικτύου Γκιουλέν (το οποίο η Άγκυρα αποκαλεί FETÖ), Cevheri Güven.

Οι συλλήψεις προκάλεσαν διαμαρτυρίες από τις τοπικές ενώσεις δημοσιογράφων, ενώ το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών επικοινώνησε με τις γερμανικές αρχές και απαίτησε την άμεση απελευθέρωση των δημοσιογράφων, αναφέρει το Anadolu.

«Η εισβολή σε γραφείο εφημερίδας και η σύλληψη δημοσιογράφων είναι απαράδεκτη πράξη και σοβαρή παραβίαση της ελευθερίας του Τύπου», δήλωσαν τουρκικές διπλωματικές πηγές.