Γερμανία: Η αστυνομία κυνηγούσε 15 λεπτά Tesla – Ο οδηγός το έβαλε στον αυτόματο για να κοιμηθεί

Εγειρε το κάθισμά του και έκλεισε τα μάτια ενώ έκανε «κρουαζιέρα» κατά μήκος του αυτοκινητοδρόμου A70 κοντά στη βαυαρική πόλη Μπάμπεργκ

Ένας οδηγός Tesla στη Γερμανία κατηγορήθηκε ότι έδωσε νέο νόημα στον ”αυτόματο πιλότο”, θέτοντας τον σε λειτουργία καθώς ο ίδιος κοιμόταν στο τιμόνι.

Η αστυνομία ισχυρίζεται ότι ο οδηγός έθεσε τη λειτουργία αυτόματου πιλότου του Tesla, έγειρε το κάθισμά του και έκλεισε τα μάτια ενώ έκανε ”κρουαζιέρα” κατά μήκος του αυτοκινητοδρόμου A70 κοντά στη βαυαρική πόλη Μπάμπεργκ.

Οι αξιωματικοί της τροχαίας λένε ότι προσπάθησαν να τραβήξουν το όχημα για έλεγχο κυκλοφορίας, αλλά δεν σταμάτησε για 15 λεπτά, παρά το γεγονός ότι η αστυνομία του σήμαναν επανειλημμένα με την σειρήνα τους.

Σε ανακοίνωσή της, οι αστυνομικές δυνάμεις της Βαυαρίας ανέφεραν: «Αντιληφθήκαμε ότι το όχημα κράτησε την ίδια απόσταση από το περιπολικό μπροστά από τη διασταύρωση Viereth-Trunstadt έως τη διασταύρωση Bamberg-Hafen με 110 χιλιόμετρα την ώρα (68 mph).

Οι αξιωματικοί διαπίστωσαν ότι ο οδηγός του Tesla ήταν ξαπλωμένος στο κάθισμα με τα μάτια του κλειστά και τα χέρια του μακριά από το τιμόνι. «Αυτό ενίσχυσε την υποψία ότι είχε αφήσει τα χειριστήρια στον αυτόματο πιλότο και είχε αποκοιμηθεί».

«Μετά από περίπου 15 λεπτά, ο άνδρας τελικά ξύπνησε και ακολούθησε τις οδηγίες της αστυνομίας». Η αστυνομία λέει ότι ο άνδρας, ένας 45χρονος, εμφάνισε «τυπικές ανωμαλίες που σχετίζονται με ναρκωτικά» όταν τον πλησίασαν αστυνομικοί.

Οι αρχές είπαν επίσης ότι βρήκαν ένα ”βαρίδι για το τιμόνι”, μια συσκευή που χρησιμοποιείται για να μιμείται το βάρος των χεριών σε ένα τιμόνι, στο χώρο των ποδιών του οχήματος. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι έχει ξεκινήσει έρευνα για το ποινικό αδίκημα της διακινδύνευσης της οδικής κυκλοφορίας.

Ο άνδρας αναγκάστηκε να παραδώσει την άδεια οδήγησης μέχρι να εμφανιστεί στο δικαστήριο. Οι οδηγοί ιδιωτικών αυτοκινήτων στη Γερμανία δεν έχουν νομικά τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν πλήρως αυτόνομες λειτουργίες οδήγησης και πρέπει να έχουν τον έλεγχο των οχημάτων τους ανά πάσα στιγμή.

Τον Μάιο του περασμένου έτους, Γερμανοί νομοθέτες ανακοίνωσαν ότι είχαν εγκρίνει νέους κανόνες για τον καθορισμό του πλαισίου για τα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό στο μέλλον, συμπεριλαμβανομένης της άδειας χρήσης λεωφορείων χωρίς οδηγό.