Γερμανία: Λόγω ξηρασίας έπεσε η στάθμη των υδάτων του Ρήνου – Αδύνατη η διέλευση για κάποια πλοία..

Η στάθμη των υδάτων στον ποταμό Ρήνο στη Γερμανία έπεσε ξανά λόγω λόγω των καιρικών συνθηκών την Παρασκευή, με ορισμένα πλοία να μην μπορούν πλέον να πλεύσουν, δήλωσαν ναυτιλιακές εταιρείες και μεσίτες.

Η ναυτιλία φορτίου στον Ρήνο συνεχίζεται, αλλά με τα πλοία που μερικές φορές αναγκάζονται να πλεύσουν τα τρία τέταρτα άδεια με τους ιδιοκτήτες φορτίου να χρειάζεται συχνά να πληρώσουν τέσσερα πλοία για να μεταφέρουν τα φορτία τους αντί για ένα.

Η εταιρεία υπηρεσιών logistics και εμπορευματοκιβωτίων Contargo δήλωσε την Παρασκευή ότι θα διακόψει σε μεγάλο βαθμό τις επιχειρήσεις φορτηγίδας στον Μέσο και Άνω Ρήνο, μεταφέροντας ό,τι αγαθά μπορεί από την ξηρά στους τερματικούς σταθμούς της στον Κάτω Ρήνο, προειδοποιώντας ωστόσο ότι οι φορτωτικές ικανότητές της είναι περιορισμένες.

«Λόγω της δύσκολης κατάστασης, δυστυχώς πρέπει να επισημάνουμε ότι δεν μπορούμε πλέον να εγγυηθούμε την τήρηση όλων των προθεσμιών», ανέφερε σε ανακοίνωσή της. Οι οικονομολόγοι εκτιμούν ότι η διαταραχή του Ρήνου μπορεί να ρίξει μισή ποσοστιαία μονάδα την οικονομική ανάπτυξη της Γερμανίας φέτος.

Ορισμένα μεγαλύτερα πλοία και φορτηγίδες δεν μπορούν πλέον να περάσουν από το Kάουμπ και στο Ντούισμπουργκ οι μεγάλες μονάδες ρυμουλκών/φορτηγίδων που μεταφέρουν 3.000 τόνους μια φορτηγίδα δεν μπορούν πλέον να λειτουργήσουν. Τα φορτία μεταφέρονται σε μεγαλύτερους αριθμούς μικρότερων φορτηγίδων καναλιών ικανών να λειτουργούν σε ρηχά νερά, αυξάνοντας το κόστος για τους ιδιοκτήτες φορτίου.

«Οι πελάτες παραγγέλνουν μόνο τις προμήθειες που πραγματικά χρειάζονται για να συνεχίσουν την παραγωγή», είπε ο Ρομπέρτο Σπράντζι, διευθυντής του ναυτιλιακού συνεταιρισμού DTG.