Γερμανία: Οι αρχές εντόπισαν μαγειρεμένες νυχτερίδες σε βαν (Εικόνες)

Ο Ιβοριανός οδηγός είχε μπει στη χώρα χωρίς χαρτιά ή δίπλωμα οδήγησης.

Γερμανοί αξιωματούχοι κατέσχεσαν μαγειρεμένες νυχτερίδες και σχεδόν έναν τόνο ψαριών που διατηρούνταν εκτός κατάψυξης, που μεταφέρονταν σε φορτηγό που είχε εισέλθει στη χώρα από το Βέλγιο, τη Δευτέρα 10 Απριλίου.

Εν μέσω περιπολίας, οι αρχές ακινητοποίησαν το όχημα στην έξοδο του αυτοκινητόδρομου της πόλης Άαχεν και ανακάλυψαν τις νυχτερίδες ακριβώς κάτω από τα ψάρια. Κτηνίατρος από το τοπικό γραφείο προστασίας των καταναλωτών στάλθηκε στο σημείο και διέταξε την κατάσχεση των νυχτερίδων και των ψαριών, ενώ η αστυνομία κατέσχεσε το βαν, το οποίο σαν να μην έφταναν όλα τα άλλα, ήταν και ανασφάλιστο.

Στον 31χρονο οδηγό, πολίτη της Ακτής Ελεφαντοστού, έγινε μήνυση για τροχαίες παραβάσεις και μη εξουσιοδοτημένη είσοδο, καθώς εισήλθε στη χώρα χωρίς χαρτιά ή δίπλωμα οδήγησης. Την ίδια στιγμή, αντιμετωπίζει κατηγορίες για παραβιάσεις των κανόνων υγιεινής των τροφίμων, ενώ οι τοπικές αρχές εξετάζουν και το ενδεχόμενο να παραβίασε τους νόμους διατήρησης που σχετίζονται με τις νυχτερίδες.

Από την Τρίτη 12 Απριλίου, ο οδηγός τέθηκε υπό κράτηση, εν αναμονή της παράδοσής του στις αρχές της Ιταλίας, όπου ήταν εγγεγραμμένος ως κάτοικος.