Γερμανία: Τη στροφή προς το υδρογόνο ως πηγή ενέργειας ανακοίνωσε ο Σολτς

Η Γερμανία σκοπεύει να επενδύσει σημαντικά στη βιομηχανία υδρογόνου ως μέρος των προσπαθειών να διαφοροποιήσει τις πηγές ενέργειας της και να επιτύχει τους κλιματικούς στόχους της, δήλωσε την Τρίτη ο γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς.

Περιγράφοντας το υδρογόνο ως «το αέριο του μέλλοντος», ο Σολτς υποσχέθηκε ότι η Γερμανία θα «προκαλέσει μια μεγάλη έκρηξη».

Πρόσθεσε ότι η χώρα θα έχει την απαραίτητη υποδομή για να εισάγει όλο το φυσικό αέριο που χρειάζεται μέχρι το τέλος του 2023 και επεσήμανε την κατασκευή τερματικών σταθμών υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στα ανοικτά των ακτών της χώρας.

Ο Σολτς βρέθηκε στον Καναδά τον περασμένο μήνα για να υπογράψει συμφωνία για τη δημιουργία αλυσίδων εφοδιασμού υδρογόνου και η Γερμανία και ο Καναδάς έχουν συζητήσει για την κατασκευή τερματικών σταθμών LNG στην καναδική ακτή του Ατλαντικού εντός των επόμενων πέντε ετών.

Το υδρογόνο είναι ένα καύσιμο μηδενικών εκπομπών άνθρακα που ταιριάζει καλύτερα για την τροφοδοσία μεγάλων βιομηχανικών μηχανών, βαρέων οχημάτων και για θέρμανση