Γερμανία: Τουλάχιστον ένα παιδί νεκρό και ένα τραυματισμένο από παράσυρση τρένου

Τρένο παρέσυρε παιδιά σε πόλη της Γερμανίας, με αποτέλεσμα ένα από αυτά να χάσει τη ζωή του και ένα ακόμη να τραυματιστεί.

Τουλάχιστον ένα παιδί 10 ετών σκοτώθηκε και άλλο ένα εννέα ετών τραυματίστηκε σοβαρά χθες Πέμπτη όταν χτυπήθηκαν και παρασύρθηκαν από τρένο στην πόλη Ρέκλινγκχαουζεν (δυτικά) της Γερμανίας (στη φωτογραφία του Reuters/Thilo Schmuelgen, επάνω, η αστυνομία έχει αποκλείσει τον τόπο του δυστυχήματος), γράφει στην ηλεκτρονική της έκδοση η γερμανική ταμπλόιντ Bild, επικαλούμενη τοπικούς αξιωματούχους.

Αναζήτηση με drone

Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και της πυροσβεστικής. «Ερευνήσαμε τον τόπο του δυστυχήματος», είπε εκπρόσωπος της πυροσβεστικής. Λόγω του σκοταδιού και της έκτασης της περιοχής αναζήτησης χρησιμοποιήθηκε drone με κάμερα θερμικής απεικόνισης.

«Είναι τρομερό» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, Herbert Reul, που μετέβη στο σημείο του δυστυχήματος, κάνοντας λόγο για τραγωδία, «ιδιαίτερα όταν αυτή αφορά παιδιά».

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας, και τα δύο αγόρια κατάγονται από τη Ρέκλινγκχαουζεν, ενώ το τραυματισμένο παιδί δίνει μάχη στο νοσοκομείο για να κρατηθεί στη ζωή.

Για εκατοντάδες μέτρα

Το δυστύχημα συνέβη όταν φορτηγό τρένο χτύπησε και παρέσυρε τα θύματα για εκατοντάδες μέτρα, μεταξύ του κεντρικού σιδηροδρομικού σταθμού και του σταθμού Recklinghausen-Ost, κοντά σε παλιό αμαξοστάσιο για φορτηγά τρένα.

Δεν είναι σαφή ακόμη τα αίτια του δυστυχήματος. Η αστυνομία είχε ανακοινώσει αρχικά πως τρένο παρέσυρε «αρκετούς» νέους, αποφεύγοντας να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν στοιχεία για τρίτο παιδί, δήλωσε αργότερα εκπρόσωπος της αστυνομίας.