Γερμανία: Τούρκοι τα θύματα στο εργοστάσιο της Mercedes – Υποστηρικτής του PKK ο δράστης [vid]

«Mπάσταρδε, τον πυροβόλησες». Τα λόγια αυτά άκουσε ένας μάρτυρας της απίστευτης τραγωδίας που σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης στο εργοστάσιο της Mercedes-Benz, στην πόλη Ζίντελφινγκεν του κρατιδίου Βάδης- Βυρτεμβέργης, στη Γερμανία, και η οποία είχε, όπως αποδεικνύεται, πολιτικά κίνητρα.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Bild», ένας ένοπλος εισέβαλε στο κτίριο της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Mercedes-Benz σκοτώνοντας εν ψυχρώ έναν άνδρα και τραυματίζοντας άλλον έναν, ο οποίος, λίγες ώρες αργότερα, υπέκυψε στα τραύματά του.

Στόχος του δράστη, όπως αναφέρει το Γερμανικό Πρακτορείο, ήταν οι επιστάτες του εργοστασίου.

Τα δύο θύματα είναι 43 ετών, ενώ ο δράστης 53. Και οι τρεις είναι εξωτερικοί συνεργάτες, σύμφωνα με ανακοίνωση της Mercedes και της γερμανικής Αστυνομίας. Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πως τα δύο θύματα ήταν Τούρκοι πολίτες, οι οποιοι διαπληκτίζονταν για τις επικείμενες εκλογές στη χώρα τους με τον δράστη υποστηρικτή του PKK.

Βίντεο από τη στιγμή της σύλληψης του δράστη

Όπως αναφέρει το γερμανικό περιοδικό «Focus», οι Αρχές στη Γερμανία δεν κατονόμασαν την εταιρεία στην οποία ανήκουν, μολονότι σύμφωνα με την Bild, πρόκειται για την «Rhenus», μια εταιρεία logistics για ανταλλακτικά αυτοκινήτων.

Εκπρόσωπος της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι είναι βαθιά συγκλονισμένος από την αιματηρή επίθεση. «Η τραγική είδηση από την πόλη Ζίντελφινγκεν μάς συγκλόνισε βαθιά. Οι σκέψεις μας είναι με τα θύματα, τις οικογένειές τους και όλους τους συναδέλφους που βρίσκονταν στον χώρο».

Οι Αρχές εκτιμούν ότι πίσω από την τραγωδία κρύβεται ένας μόνο δράστης, δήλωσε εκπρόσωπος της Αστυνομίας στο γερμανικό δίκτυο «SWR».

Ο 53χρονος, ο οποίος μπήκε στο κτήριο, άρχισε να πυροβολεί όποιον έβρισκε μπροστά του, υποστηρίζουν υπάλληλοι της εταιρείας. Οι ίδιοι ισχυρίζονται ότι κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τον δράστη προτού τον συλλάβουν οι αστυνομικοί.

Οι Αρχές έχουν κατασχέσει το όπλο του 53χρονου. Ο ύποπτος που συνελήφθη ανακρίνεται και μέχρι στιγμής, παραμένουν ασαφή τα κίνητρά του. Άγνωστο παραμένει, επίση,ς εάν οι τρεις άνδρες -ο δράστης και τα θύματα- είχαν κάποια σχέση.

Συγκλονίζει η μαρτυρία υπαλλήλου στο εργοστάσιο της Mercedes-Benz

Από τις 9:45 π.μ, ώρα Ελλάδος, η Αστυνομία στην γερμανική πόλη Ζίντελφινγκεν βρίσκεται σε κατάσταση υψίστης επιφυλακής, έχοντας αποκλείσει την περιοχή γύρω από το εργοστάσιο της Mercedes-Benz.

«Είμαστε όλοι τρομοκρατημένοι. Αυτό που συνέβη τις πρωινές ώρες είναι τρομερό και λυπηρό» υποστηρίζει ένας υπάλληλος του εργοστασίου στο γερμανικό περιοδικό «Focus».

«Έκανα τη δουλειά μου, όταν ξαφνικά κάποιος μου είπε: «Φύγε γρήγορα από εδώ, έπεσαν πυροβολισμοί… Τότε «ακούσαμε κάποιον να φωνάζει: ‘Μπασταρδε, τον πυροβόλησες’».

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Bild», οι πυροβολισμοί ακούστηκαν το κτήριο «Factory 56» της αυτοκινητοβιομηχανίας, όπου κατασκευάζεται το μοντέλο «S-Class».

Όλοι οι εργαζόμενοι βγήκαν από το κτήριο και συγκεντρώθηκαν στον προαύλιο χώρο. «Οι συνάδελφοί μου κι εγώ είδαμε τους αστυνομικούς να ακινητοποιούν έναν άνδρα στο έδαφος.»

Συνολικά, 35.000 άτομα εργάζονται στο εργοστάσιο της Mercedes – Benz στην πόλη Ζίντελφινγκεν, μια από τις πιο παραδοσιακές τοποθεσίες της αυτοκινητοβιομηχανίας στη Στουτγάρδη.