Γεωργούλης: Κακώσεις σε κεφάλι και σώμα έδειξε η ιατροδικαστική έκθεση – Γιατί τον κατήγγειλε επώνυμα η Χρονοπούλου

Σε φαρμακείο, ώστε να της περιποιηθούν τα τραύματα, πήγε η Ελένη Χρονοπούλου– η καταγγέλλουσα για ξυλοδαρμό και σεξουαλική κακοποίηση από τον Αλέξη Γεωργούλη– με την φαρμακοποιό να της συστήνει να επισκεφθεί άμεσα ιατροδικαστή να την εξετάσει και να καταγράψει τα σημάδια και τα χτυπήματα που έφερε σε σώμα και κεφάλι.

Αυτές είναι οι κινήσεις που έκανε στις αρχές του 2020, η νομική σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σύμφωνα με το ρεπορτάζ που μετέφερε στο Live News ο Βασίλης Λαμπρόπουλος.

Κακώσεις σε κεφάλι και σώμα

Η Ελένη Χρονοπούλου χτυπημένη και τραυματισμένη, πήγε σε φαρμακείο για να της περιποιηθούν τα τραύματα και ύστερα από σύσταση της φαρμακοποιού, πήγε σε ιατροδικαστή. Την εξέτασε και κατέγραψε τα τραύματά της, τα οποία αφορούσαν κακώσεις σε κεφάλι σώμα.

Η καταγγελία, από μέρους της δικηγόρου, προσωποποιήθηκε στα μέσα του 2020 και μετά από συμμετοχή του ευρωβουλευτή σε καμπάνια υποστήριξης για το κίνημα του #MeToo.

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Falexisgeorgoulismep%2Fphotos%2Fa.106582511047574%2F190101009362390%2F%3Ftype%3D3&show_text=true&width=500

Βλέποντας το σποτ στο οποίο πήρε μέρος ο Αλέξης Γεωργούλης, για την ενδοοικογενειακή βία και τη βία κατά των γυναικών με τίτλο “μίλα, είμαστε δίπλα σου“, θεώρησε υποκριτική τη στάση του Ευρωβουλευτή και ηθοποιού

“Η βία κατά των γυναικών είναι μία επαίσχυντη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Δεν κάνει διαχωρισμό μεταξύ συνόρων, πολιτισμών ή πλούτου” έγραφε στην αρχή της ανάρτησής του ο Αλέξης Γεωργούλης.

Η κ. Χρονοπούλου θεώρησε υποκριτική τη συμμετοχή του στην καμπάνια και αποφάσισε να προχωρήσει σε καταγγελία εις βάρος του. Έτσι πήγε στη βελγική Αστυνομία και έκανε την καταγγελία.


https://player.glomex.com/integration/1.949.1/iframe-player.html?integrationId=40599z17lbqevs39&playlistId=v-crzy8kpdbaoh&origin=glomex-player&playlistIndex=0&pageUrl=https%3A%2F%2Fwww.tilestwra.com%2Fgeorgoylis-kakoseis-se-kefali-kai-soma-edeixe-i-iatrodikastiki-ekthesi-giati-ton-katiggeile-eponyma-i-chronopoyloy%2F

Φήμες για δεύτερη καταγγελία

Την ίδια ώρα υπάρχουν πληροφορίες για δεύτερη καταγγελία σε βάρος του Αλέξη Γεωργούλη για κακοποίηση από άλλη γυναίκα, ωστόσο δεν έχουν ακόμα επιβεβαιωθεί.

Οπως αναφέρει σελίδα στο Instagram, “μια ασκούμενη στο Ευρωκοινοβούλιο από τη Θεσσαλονίκη, κατήγγειλε πως είχε βγει για ποτό με τον Αλέξη Γεωργούλη και την επομένη βρέθηκε κακοποιημένη σωματικά, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες“.

Συγκεκριμένα η σελίδα αναφέρει: “Την τελευταία ώρα μαθαίνουμε ότι υπάρχει και δεύτερη καταγγελία, καθώς στους διαδρόμους του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου κυκλοφορεί η πληροφορία ότι προ διετίας μια ασκούμενη στο Ευρωκοινοβούλιο από τη Θεσσαλονίκη, κατήγγειλε πως είχε βγει για ποτό με τον Αλέξη Γεωργούλη και την επομένη βρέθηκε κακοποιημένη σωματικά, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες”.

Κύρτσος: Λάθος που είχε σχέσεις με συνεργάτες

Νωρίτερα, μιλώντας για την υπόθεση, ο Γιώργος Κύρτσος έκανε την εκτίμηση ότι μπορούν να υπάρξουν και άλλες καταγγελίες, ενώ είπε ότι “βασικό λάθος του Γεωργούλη είναι ότι αν και Ευρωβουλευτής, είχε σχέσεις με συνεργάτες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου”.

“Η κυρία ήταν νομική σύμβουλος του Ευρωκοινοβουλίου και τώρα νομική σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής”, δήλωσε για την πρώτη καταγγέλλουσα.

Σύμφωνα με τον κ. Κύρτσο η γυναίκα, η οποία φέρεται να έχει καταγγείλει τον Αλέξη Γεωργούλη, είναι ένα σημαντικό άτομο και γνωρίζει τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις της, ενώ πρόσθεσε ότι είναι μια εξαιρετική επαγγελματίας.

Παράλληλα, μεταξύ άλλων σημείωσε, ότι στο ευρωκοινοβούλιο, το ότι δεχόμαστε την άρση ασυλίας ενός ευρωβουλευτή και συμμετέχουμε κι εμείς στην διαδικασία κάτι δείχνει, ενώ όπως είπε στην Ελλάδα, η άρση ασυλίας ενός βουλευτή είναι πολύ δύσκολο να συμβεί.

“Ξέρω και τους δύο πρωταγωνιστές. Είναι και οι δύο φιλικά άτομα, τους ξέρω σε κοινωνικό επίπεδο. Είναι νέοι, λαμπεροί και θέλεις να είσαι φίλος τους”, είπε ο κ. Κύρτσος.

Τόνισε ακόμα ότι “δεν έχουμε κάτι εναντίον του Αλέξη Γεωργούλη” και σημείωσε ότι τα καθήκοντα του τα έκανε με ιδιαίτερο ζήλο, ενώ ανέφερε ακόμα ότι ο Γεωργούλης όπου πηγαίνει, όλες οι γυναίκες τρέχουν πίσω του και αυτό το σχολιάζουν στην ευρωβουλή.

“Μας δίνουν οδηγίες, ότι δεν κάνεις σχέσεις με βοηθούς ή στελέχη υπηρεσιών. Οι νεότεροι δεν μπορούν να το αποφύγουν επειδή είναι ο κοινωνικός τους περίγυρος, όπως η Καϊλή παντρεύτηκε και απέκτησε παιδί με έναν Ιταλό βοηθό, έτσι και ο Γεωργούλης”, είπε ακόμα ο κ. Κύρτσος.


https://player.glomex.com/integration/1.949.1/iframe-player.html?integrationId=40599z17lbqevs39&playlistId=v-crzp5cqlssah&origin=glomex-player&playlistIndex=0&pageUrl=https%3A%2F%2Fwww.tilestwra.com%2Fgeorgoylis-kakoseis-se-kefali-kai-soma-edeixe-i-iatrodikastiki-ekthesi-giati-ton-katiggeile-eponyma-i-chronopoyloy%2F