Γιος του βουλευτή του ΚΚΕ βρισκόταν στο «φονικό» λεωφορείο στο Περού

Στη ΜΕΘ με κάταγμα στη λεκάνη μια Ελληνίδα
Σύμφωνα με πληροφορίες από newsbreak.gr, δυο Έλληνες βρίσκονταν στο λεωφορείο που ενεπλάκη σε δυστύχημα στο Περού, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρεις τουρίστες και ο οδηγός. Στο λεωφορείο μετέβαινε και ο γιος του βουλευτή του ΚΚΕ Νίκου Σοφιανού, Ανδρέας.

Όπως περιέγραψε ο Νίκος Σοφιανός: «Επιστρέφοντας από το Μάτσου Πίτσου με κακό καιρό, κακές συνθήκες, με ομίχλη, το λεωφορείο σε κάποιο σημείο, μην βλέποντας ο οδηγός τον δρόμο έφυγε στη χαράδρα. Το δυστύχημα σημειώθηκε τη νύχτα της Κυριακής προς τη Δευτέρα περίπου 100 χιλιόμετρα από την πόλη Κούσκο, την πρωτεύουσα των Ίνκας, η οποία αποτελεί το κύριο σημείο εκκίνησης για τους τουριστικούς πράκτορες που οργανώνουν επισκέψεις στο Μάτσου Πίτσου. Ο δρόμος ήταν πολύ στενός και το λεωφορείο κατρακύλησε για 100 μέτρα μέχρι που σταμάτησε σε μια πέτρα.

Έγινε προσπάθεια να μεταφερθούν όλοι όσοι χτυπήθηκαν σε κοντινά νοσοκομεία και από εκεί και έπειτα μεταφέρονται όλοι στη Λίμα από την στιγμή που το επιτρέπουν οι γιατροί» πρόσθεσε. Ο Ανδρέας δεν υπέστη βαριά χτυπήματα όμως η κοπέλα που επίσης επέβαινε στο λεωφορείο νοσηλεύεται ακόμα σε Μονάδα εντατικής θεραπείας. Έχει υποστεί κάταγμα στη λεκάνη ενώ οι γιατροί παρακολουθούν τον θώρακά της και μια εσωτερική αιμορραγία που εντοπίστηκε.

Η κοπέλα είναι σε μια σταθερή κατάσταση. Έχει ορισμένα κατάγματα και από εκεί και έπειτα περιμένουμε πότε θα μας δώσουν οι γιατροί το ok παρακολουθώντας μια σειρά από ιατρικές παραμέτρους που μπορεί να οφείλονται στην κρούση, για να αερομεταφερθεί στη Λίμα».