Γιώργος Τράγκας: Αποκαλύψεις για τον τρόπο που απέκτησε την αμύθητη περιουσία του

Στο προσκήνιο έχουν βρεθεί καταγγελίες δεκάδων επιχειρηματιών στην Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος και τις τακτικές που χρησιμοποιούσε ο Γιώργος Τράγκας

Όλο και περισσότερες αποκαλύψεις έρχονται στο «φως» της δημοσιότητας για τον τρόπο με τον οποίο ο Γιώργος Τράγκας απέκτησε την αμύθητη περιουσία του.

Στο προσκήνιο έχουν βρεθεί καταγγελίες δεκάδων επιχειρηματιών στην Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος και τις τακτικές που χρησιμοποιούσε ο δημοσιογράφος, σύμφωνα με το MEGA. Μάλιστα, πολλοί από αυτούς είχαν αυτόπροσωπη παρουσία στα γραφεία της Αρχής.

Οι επιχειρηματίες από τον ναυτιλιακό, εμπορικό και ασφαλιστικό χώρο υποστήριξαν ότι έπεφταν θύματα εκβιασμού ύστερα από υπαινικτικά δημοσιεύματα για «παρανομίες» τους, ενώ φέρεται να υπήρξαν ορισμένες έμμεσες απειλές για ενεργοποίηση φορολογικών ελέγχων.

Βίντεο στα χέρια των Αρχών

Μάλιστα, ορισμένοι από αυτούς παρουσίασαν στους ελεγκτές και βίντεο από τις εκπομπές του Γιώργου Τράγκα ή αποκόμματα εντύπων που αποτυπώνονται οι υπαινιγμοί κατά συγκεκριμένων επιχειρήσεων που αποτέλεσαν τη βάση παρασκηνιακών συνεννοήσεων.

Κάποιοι υποστήριξαν ότι έδιναν για μία τουλάχιστον τριετία «μηνιάτικα», ορισμένες φορές και με τη μορφή διαφημιστικών δαπανών, της τάξης των 30.000 και 60.000 ευρώ.

«Δεχθήκαμε αυτές τις καταγγελίες χωρίς επίσημη καταγραφή και χωρίς να υπάρχει πλήρης μηχανισμός διασταύρωσης. Αυτός είναι ο λόγος που στο πόρισμα υπάρχουν αναφορές περί του αδικήματος της «εκβίασης», χωρίς ωστόσο περαιτέρω προσδιορισμούς ύστερα μάλιστα και από τον θάνατο του εν λόγω εκπροσώπου των ΜΜΕ, ανέφερε ο δημοσιογράφος των «ΝΕΩΝ», Βασίλης Λαμπρόπουλος σε σχέση με τη στάση της Αρχής.