«Γολγοθάς» για παιδί με καρκίνο: Η μητέρα έφτασε μέχρι τη Γαλλία για να βρει φάρμακα που δεν υπήρχαν στην Κρήτη

Σε μείζον ζήτημα έχει εξελιχθεί εδώ και καιρό στην Ελλάδα το θέμα έλλειψης φαρμάκων που αντιμετωπίζουν οι ασφαλισμένοι, με αποτέλεσμα πολλές φορές πολλοί πολίτες, με μια συνταγή στο χέρι να αναζητούν τα φάρμακα τους ακόμα και από μια πόλη σε άλλη.

Πιο κραυγαλέα περίπτωση όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηρακλείου Κρήτης, Αριστοτέλης Σκουντάκης είναι η περίπτωση μητέρας που στην προσπάθεια της να βρει αντικαρκινικά φάρμακα για τον γιο της, τα αναζήτησε και τα βρήκε τελικά στη Γαλλία, καθώς βρέθηκε μπροστά στον κίνδυνο να μείνει το παιδί της χωρίς καμία  κάλυψη.

Ανάλογες περιπτώσεις υπάρχουν και σε άλλες περιοχές της Κρήτης, σύμφωνα με το μέλος της διοίκησης του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Γιάννη Τσικανδυλάκη, όπως το Τυμπάκι και οι Μοίρες όπου οι ασφαλισμένοι έρχονται στο Ηράκλειο για να βρουν φάρμακα που δεν βρίσκουν στην περιοχή τους.

Όπως μεταδίδει το cretalive.gr οι ανακοινώσεις Πλεύρη, κατά τους φαρμακοποιούς του νησιού, κινούνται σε θετική κατεύθυνση, ωστόσο, έρχονται με χρονοκαθυστέρηση, αφού ακόμα κι αν πιάσουν τόπο θα απαιτηθεί ένα διάστημα 1-2 μηνών προκειμένου να ομαλοποιηθεί η αγορά.