«Δεν θα περιμένουμε το δυστύχημα που έρχεται»: Η προφητική ανακοίνωση των σιδηροδρομικών 22 ημέρες πριν

Παράλληλα, «φως» αρχίζει να πέφτει σιγά σιγά στην υπόθεση και σε όσα εκτυλίχθηκαν λίγο πριν την σφοδρή σύγκρουση των δύο τρένων. Οι μαρτυρίες επιβατών που ταξίδευαν προς Θεσσαλονίκη είναι καθοριστικές.

Η πιο χαρακτηριστική εξ αυτών δόθηκε στη δημοσιότητα μόλις στις 7 Φεβρουαρίου του 2023, με τη ΔΕΣΚ-Σ να στηλιτεύει την έλλειψη μέτρων προστασίας «στην ασφαλή λειτουργία και κυκλοφορία των τρένων» επ’ αφορμή δύο ατυχημάτων που είχαν σημειωθεί στις αμαξοστοιχίες 51 και 61.

«Είναι πλέον εξοργιστικό αυτά να αποτελούν σχεδόν καθημερινό φαινόμενο και να μην παίρνεται κανένα ουσιαστικό μέτρο, να μη δρομολογείται καμία βελτίωση στην υποδομή και λειτουργία, να μην ελέγχονται οι εμπλεκόμενοι φορείς και να μην αναζητούνται ευθύνες» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Και προστίθεται: «Όπως οι προηγούμενες κυβερνήσεις έτσι και η σημερινή έχει άλλες προτεραιότητες και όχι την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών. Αντιλαμβάνονται την ασφάλεια ως κόστος.

Το υπουργείο βρίσκει λεφτά για τις διάφορες εργολαβίες, αλλά για να ολοκληρωθούν επιτέλους οι σιδηροδρομικές υποδομές και τα συστήματα ασφαλούς κυκλοφορίας ΟΧΙ! “Έχουν καιρό… κάποια στιγμή θα τελειώσουν”».

Επιπλέον, οι συνδικαλιστές στηλίτευαν το πινγκ-πονγκ ευθυνών ανάμεσα στον ΟΣΕ και την Hellenic Train και σημείωναν προφητικά: «Δεν θα περιμένουμε το δυστύχημα που έρχεται για να τους δούμε να χύνουν κροκοδείλια δάκρυα κάνοντας διαπιστώσεις».

H ανακοίνωση: