Διακοπές ρεύματος: Στους 2 απλήρωτους λογαριασμούς «καίγεσαι»

Ξεκινούν οι διακοπές ρεύματος – Βυθίζονται στο σκοτάδι 1.100 νοικοκυριά ημερησίως

Βραχνάς για χιλιάδες νοικοκυριά έχουν γίνει πλέον οι υπέρογκοι λογαριασμοί ρεύματος που ξεπερνούν ακόμη και έναν μηνιαίο μισθό και μάλιστα όχι… τον κατώτατο.

Όσο η κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει τους πολίτες ότι η αύξηση στον κατώτατο και ενέργειες όπως το fuel pass θα ανακουφίσουν την τσέπη τους, σήμερα θα έρθουν αντιμέτωποι με διακοπή ρεύματος εκατοντάδες πολίτες λόγω αδυναμίας πληρωμής του λογαριασμού που τους έχει έρθει.

Μιλώντας το πρωί, στο OPEN, ο πρόεδρος τεχνικών της ΔΕΗ Κώστας Μανιάτης έκανε γνωστό πως κατά μέσο όρο σε όλη την επικράτεια έχουμε 1.000 με 1.100 αποκοπές σε καθημερινή βάση. Μόνο στην Αττική κόβεται το ρεύμα σε 500 σπίτια την ημέρα.

«Στις περιφέρειες Θεσσαλονίκης, Μακεδονίας και Θράκης σε εβδομαδιαία βάση έχουμε 1.200 αιτήσεις για αποκοπές. Σε Πελοπόννησο, Ήπειρο και Ιόνια Νησιά περίπου 1.600 αιτήσεις και στην Κρήτη περίπου 1.000 την εβδομάδα. Άρα είμαστε γύρω στις 1.100 διακοπές ημερησίως» εξήγησε ο ίδιος αποκαλύπτοντας την εγκατάλειψη των ασθενέστερων.

Διακοπές ρεύματος αν δεν πληρωθούν δύο λογαριασμοί

Μόνο όσοι καταναλωτές έχουν οξυγόνο εξαιρούνται από τις διακοπές ρεύματος σημείωσε χθες ο Πρόεδρος της Γενικής Ομοσπονδίας Προσωπικού ΔΕΗ, Γιώργος Αδαμίδης, μιλώντας στο Kontra.

Μάλιστα ακόμη και σε αυτή την περίπτωση το τιμολόγιο θα πρέπει να είναι στο όνομα του ανθρώπου που έχει το πρόβλημα.

«Αν υπάρχουν δύο καθυστερήσεις λογαριασμού ειδοποιείται κατευθείαν ο ΔΕΔΔΗΕ» ανέφερε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι ο καταναλωτής δεν μπορεί να ανταποκριθεί ούτε σε έναν ενδεχόμενοι διακανονισμού. «Σε καθημερινή βάση έχουμε έναν φαύλο κύκλο» είπε.

«Παράνομη η ρήτρα αναπροσαρμογής»

«Οι πάροχοι σπάνε το συμβόλαιο μονομερώς. Από 5 Αυγούστου η ρήτρα αναπροσαρμογής εφαρμόστηκε χωρίς να ειδοποιήσουν κανέναν. Είπαν ότι είχαν ενημερώσει τους καταναλωτές δήθεν στους ιστοτόπους κι έβαλαν μία υποσημείωση σε ένα λογαριασμό του Νοεμβρίου. Είναι παράνομο, αδιαφανές, καταχρηστικό και αθέμιτο», δήλωσε στο Mega ο δικηγόρος του ΙΝΚΑ Αλέξης Αλεξόπουλος.

Ο Αλέξης Αλεξόπουλος τόνισε πως το Ινστιτούτο του Καταναλωτή κάνει ασφαλιστικά μέτρα ώστε να μη κοπεί το ρεύμα σε κανέναν καταναλωτή.