Δύσκολες ώρες για τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι – Νοσηλεύεται στην εντατική με λευχαιμία

 Με λευχαιμία διαγνώσθηκε ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι… σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το Reuters. 

Στο πλαίσιο αυτό, η εν λόγω πηγή επιβεβαίωσε πληροφορίες της ιταλικής εφημερίδας Corriere della Sera.

Ο 86χρονος Μπερλουσκόνι νοσηλεύεται από χθες, στη μονάδα εντατικής θεραπείας της καρδιολογικής κλινικής του νοσοκομείου San Raffaele στο Μιλάνο, αφού παρουσίασε αναπνευστικά προβλήματα. Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές του κόμματος της Forza Italia, ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας φέρεται να βρίσκεται «σε σταθερή κατάσταση  αλλά καλή».

Η Τζόρτζια Μελόνι και ο Ματέο Σαλβίνι έστειλαν εχθές μηνύματα συμπαράστασης: «Ειλικρινείς και στοργικές ευχές για γρήγορη ανάρρωση. Forza Silvio», έγραψε η Ιταλίδα πρωθυπουργός στο Twitter. 


Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην πρωθυπουργός είναι 86 ετών και είναι υπό ιατρική παρακολούθηση, λόγω καρδιακής πάθησης και εξαιτίας κόπωσης που είχε παρουσιάσει, μετά από μόλυνση με κορωνοϊό. 

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι ήταν πρωθυπουργός της Ιταλίας τρεις φορές μεταξύ 1994 και 2011. Είχε κατηγορηθεί ότι δωροδόκησε μάρτυρες για τα περίφημα πάρτι του, με τον ίδιο να υποστηρίζει πως τα χρήματα αυτά δόθηκαν ως αποζημίωση για την ζημιά στη φήμη των ατόμων που σχετίστηκαν με τα πάρτι του «Καβαλιέρε».

Πάντως, παρόλο που προσωρινά αποκλείστηκε από τα πολιτικά του καθήκοντα λόγω της καταδίκης για φορολογική απάτη, κατόρθωσε να κερδίσει μια θέση στη Γερουσία στις εκλογές του 2022, ενώ το κόμμα του Forza Italia διαδραματίζει σήμερα κομβικό ρόλο στον δεξιό κυβερνητικό συνασπισμό της Ιταλίας, υπό την ηγεσία της Τζόρτζια Μελόνι.