Εικόνες σοκ: Ξυλαζίνη, το ναρκωτικό που σαρώνει και κάνει τους χρήστες «ζόμπι»! (Βίντεο)

Το ισχυρό καταπραϋντικό ξυλαζίνη, γνωστό και ως «Tranq», είναι εγκεκριμένο από τον αμερικανικό FDA μόνο για κτηνιατρική χρήση, αλλά βρίσκεται με εκρηκτικά αυξανόμενους ρυθμούς στην πιάτσα των παράνομων ναρκωτικών τους τελευταίους μήνες.

Όπως θα δείτε στο βίντεο που δημοσίευσε η γαλλική εφημερίδα Le Figaro και προώθησε η Ελληνίδα ανταποκρίτρια στη Γαλλία Μαρία Δεναξά, οι εξαρτημένοι που έχουν κάνει χρήση ξυλαζίνης, περπατούν αργά, με το κεφάλι σκυμμένο κάτω, σαν να είναι ζόμπι!

Τι ξέρουμε για την ξυλαζίνη

Σύμφωνα με τα όσα είναι γνωστά μέχρι στιγμής, η ξυλαζίνη είναι ένα ηρεμιστικό που έχει αναλγητικές και μυοχαλαρωτικές ιδιότητες και ενώ δεν ταξινομείται επί του παρόντος ως ελεγχόμενη ουσία στις ΗΠΑ, δεν είναι μυστικό το ότι είναι τοξική, ή ακόμη και θανατηφόρα ουσία για τον άνθρωπο σε διάφορα επίπεδα.

Η ξυλαζίνη είναι δημοφιλές ναρκωτικό από τις αρχές της δεκαετίας του 2000 και τα τελευταία χρόνια έχει αναδειχθεί ως δημοφιλής νοθευτής για οπιοειδή όπως η ηρωίνη, ή η παράνομη φαιντανύλη.

Τα μείγματα ξυλαζίνης και φεντανύλης μπορεί να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα για τους χρήστες ναρκωτικών, καθώς η ναλοξόνη (Narcan) δεν μπορεί να αναστρέψει τις επιδράσεις της ξυλαζίνης όπως κάνει με τα οπιοειδή.

Οι φαρμακολογικές επιδράσεις της ξυλαζίνης είναι παρόμοιες με αυτές της φεντανύλης και άλλων οπιοειδών, προκαλώντας τους χρήστες να εμφανίσουν καταστολή, αποπροσανατολισμό, υπνηλία και αναπνευστική καταστολή.

Δείτε βίντεο με χρήστες που σοκάρει

Αυτό σημαίνει ότι ο συνδυασμός ξυλαζίνης και ηρωίνης ή φεντανύλης μπορεί να αυξήσει την πιθανότητα εμφάνισης θανατηφόρου υπερδοσολογίας.

Η DEA εκτιμά ότι οι θάνατοι από υπερβολική δόση ξυλαζίνης, μπορεί να έχουν αυξηθεί κατά περισσότερο από 1.000% σε ορισμένες περιοχές των ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια!

Ο επιπολασμός της ξυλαζίνης είναι πιθανώς ακόμα υψηλότερος από αυτήν την εκτίμηση, καθώς τα τεστ ξυλαζίνης δεν εκτελούνται συνήθως από τα περισσότερα εργαστήρια τοξικολογίας και χημείας φαρμάκων.

Δείτε ακόμη ένα σοκαριστικό βίντεο