Εκτός διαθήκης Τράγκα ράβδοι χρυσού και ακίνητα: Πώς θα τα μοιράσει η οικογένεια

Αποκάλυψη που αλλάζει τα δεδομένα στην πολύκροτη υπόθεση από τον Γενικό Σύμβουλο της Ομοσπονδίας Εφοριακών. Θα τα πάρει το Δημόσιο ή οι κληρονόμοι του;

Στο φως ήρθε η ιδιόχειρη διαθήκη του Γιώργου Τράγκα, που συντάχθηκε στο Μονακό.

Τι κληροδοτεί στη σύζυγο του, Μαρία Καρρά και τι στους δυο γιους του, Γιάννη και Φρέντυ από την πραγματικά αμύθητη περιουσία του;

Να θυμίσουμε πως η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα έχει δεσμεύσει το συνόλο της τεράστιας περιουσίας του εκδότη- δημοσιογράφου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τον Δεκέμβριο του 2021.

Στις 15 σελίδες της ξετυλίγεται μέρος μόνο της τεράστιας περιουσίας Τράγκα, το οποίο ο δημοσιογράφος και εκδότης περιγράφει σε ποια άτομα θέλει να καταλήξει.

Πρόκειται για συγκεκριμένα αποκτήματα, κινητά και ακίνητα, τα οποία κληροδοτεί στη σύζυγό του Μαρία Καρρά και στους δύο γιους του Γιάννη και Φρέντι Τράγκα.

Η διαθήκη του δεν περιλαμβάνει το σύνολο των ακινήτων που έχουν προκύψει σε Ελλάδα και εξωτερικό όταν άρχισαν οι αποκαλύψεις για την τεράστια περιουσία του εκλιπόντος, αλλά και τις ράβδους χρυσού που εντοπίστηκαν στο εξωτερικό, αξίας τουλάχιστον 5 εκατ. ευρώ.

Ο Μπάμπης Καούκης, Γενικός Σύμβουλος Ομοσπονδίας Εφοριακών, μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», πρόσθεσε ότι η περιουσία του Γιώργου Τράγκα είναι σε διερεύνηση από την Αρχή Ξεπλύματος Χρήματος και μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα, που ίσως κρατήσει μέχρι και δύο χρόνια, κανείς δεν μπορεί να πάρει τίποτα.

Παράλληλα, σημείωσε ότι αν βρεθεί ότι αποκτήθηκαν με «μαύρο χρήμα» τότε θα τα πάρει το Δημόσιο ή εάν είναι… καθαρά, τότε μπορούν οι κληρονόμοι να τα πάρουν και να τα πουλήσουν ή να τα κάνουν ό,τι θέλουν.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε όμως και το σχόλιό του πως οι ράβδοι χρυσού που είναι σε θυρίδα και αρκετά ακίνητα είναι εκτός διαθήκης και είναι περίεργη ιστορία, καθώς τα είχε αγοράσει μέσω… Παναμά και αυτά θα διανεμηθούν στους κληρονόμους μέσω των μετοχών και όχι της κληρονομίας!

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ από την εκπομπή “Αλήθειες με τη Ζήνα”


https://player.glomex.com/integration/1.937.0/iframe-player.html?integrationId=40599z17lbqevs39&playlistId=v-cr61a0q3ovl5&origin=glomex-player&playlistIndex=0&pageUrl=https%3A%2F%2Fwww.tilestwra.com%2Fektos-diathikis-tragka-ravdoi-chrysoy-kai-akinita-pos-tha-ta-moirasei-i-oikogeneia%2F