Ελίνα Τζένγκο: Ποια είναι η νεαρότερη πρωταθλήτρια Ευρώπης στον ακοντισμό

Η Ελίνα Τζένγκο χάρισε στην Ελλάδα το τέταρτο της χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου του Μονάχου (2 η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, 1 ο Μίλτος Τεντόγλου) και το πέμπτο στο σύνολο (μαζί με το ασημένιο της Κατερίνας Στεφανίδη), «καρφώνοντας» το ακόντιό της στα 65,81 μ. το βράδυ του Σαββάτου, στον τελικό του ακοντισμού, στο Μόναχο.

Με αυτό το επίτευγμα η Ελίνα Τζένγκο έγινε η τρίτη Ελληνίδα που στέφεται πρωταθλήτρια Ευρώπης στον ακοντισμό, μετά τις Άννα Βερούλη (19892, Αθήνα) και Μιρέλα Μανιάνη (2002, Μόναχο) και παράλληλα έγινε η νεαρότερη πρωταθλήτρια Ευρώπης στον ακοντισμό, σε ηλικία σχεδόν 20 ετών, σπάζοντας το ρεκόρ που κρατούσε η Ελβίρα Όζολινα από το μακρινό 1962, που στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης στο ακόντιο σε ηλικία 23 ετών!

Η Ελίνα Τζένγκο γεννήθηκε στην Ελλάδα στις 2 Σεπτεμβρίου του 2002 και οι γονείς της είναι Αλβανοί μετανάστες που ήρθαν πριν πολλά χρόνια στη χώρα μας, αναζητώντας μια καλύτερη ζωή.

Πάλεψαν σκληρά και καμαρώνουν, όπως καμαρώνει όλη η Ελλάδα, για το μεγάλο κατόρθωμα της Ελίνας.

Μετά την επιτυχία της, η Ελίνα Τζένγκο γονάτισε και φίλησε το ταρτάν, στο διάδρομο του ακοντισμού και στη συνέχεια πήρε αγκαλιά μια ελληνική σημαία και -με ένα μεγάλο χαμόγελο στο πρόσωπο- φωτογραφήθηκε μαζί με την γαλανόλευκη.