Ελεύθερη με «βραχιολάκι» η Εύα Καϊλή

Αποφυλακίζεται με απόφαση του δικαστικού συμβουλίου των Βρυξελλών – Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής θα παραμείνει σε περιορισμό κατ’ οίκον με ηλεκτρονική επιτήρηση

Ελεύθερη με ηλεκτρονική επιτήρηση αφήνεται η Εύα Καϊλή. H Ελληνίδα ευρωβουλευτής ήταν η μόνη που παρέμενε προφυλακισμένη για το Qatargate μετά την αποφυλάκιση, χθες, του Μαρκ Ταραμπέλα. Όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια του Σκάι στις Βρυξέλλες, Εφη Κουτσοκώστα, η απόφαση για την Εύα Καϊλή ελήφθη μία μέρα νωρίτερα, ενώ απαιτούνται τρεις εργάσιμες μέρες για να αφεθεί ελεύθερη. 

Η Εύα Καϊλή βρισκόταν περισσότερους από τέσσερις μήνες στη φυλακή για την υπόθεση Qatargate. 

«Δεν θα κάνω κάποιο παραπάνω σχόλιο, εκτός από το γεγονός ότι αυτή είναι μια λογική απόφαση που άργησε να ληφθεί», τόνισε o συνήγορός της Σβεν Μαρί σε μια σύντομη δήλωσή του στο Euronews.

🚨 Breaking: Greek MEP Eva Kaili remains charged with participation in a criminal organisation, corruption and money laundering. #EuropeNews https://t.co/3xjAkeoy0O— euronews (@euronews) April 12, 2023

«Η απόφαση προκάλεσε έκπληξη, καθώς ανακοινώθηκε μια ημέρα πριν από την προγραμματισμένη εμφάνιση της Εύας Καϊλή ενώπιον δικαστή το πρωί της Πέμπτης» σχολιάζει το Euronews.

Ο Σβεν Μαρί έχει δηλώσει στα ΜΜΕ ότι οι Βέλγοι ανακριτές δεν έχουν κανένα νέο στοιχείο για να υποστηρίξουν την υπόθεση σε βάρος της Εύας Καϊλή, και επιτέθηκε στο γραφείο του εισαγγελέα επειδή την κράτησε πίσω από τα κάγκελα σαν «τρόπαιο».

«Ανήγαγαν την κ. Καϊλή σε ένα σύμβολο για να πουν: ‘’Ακόμα κι αν κατέχεις υψηλά αξιώματα, θα παραμείνεις στη φυλακή’’. Και αυτό γίνεται ειδικά για να πουν στους άλλους βουλευτές: ‘’μη διαπράττετε πράξεις διαφθοράς γιατί αυτό σημαίνει ότι θα πάτε στη φυλακή πολύ καιρό’’»  υποστήριξε ο δικηγόρος στο Euronews την Τρίτη.