Ελλάδα : Προσοχή! Μην ανοίγετε αυτό το SMS στο κινητό – Σας τρώνε λεφτά

Αν σας έρθει ένα τέτοιο μήνυμα SMS στο κινητό τηλέφωνο, δώστε προσοχή γιατί είναι απάτη. Όχι μόνο αυτό: Διαγράψτε και πάνω από όλα μην πατήσετε το link!

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας μετά τα μαζικά SMS προς κινητά τηλέφωνα πολιτών:

«Τις τελευταίες ώρες υπήρξαν αναφορές για μαζική αποστολή γραπτού μηνύματος στο κινητό (SMS) που εμφανίζει ως αποστολέα το όνομα CIVILPROTEC και περιέχει παραπλανητικό περιεχόμενο περί δήθεν προσωρινής αναστολής χρεωστικής κάρτας του παραλήπτη.

Διευκρινίζουμε ότι το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας δεν έχουν καμία σχέση με το εν λόγω μήνυμα, το οποίο προφανώς εμπίπτει στην κατηγορία παραπλανητικών μηνυμάτων τύπου smishing (SMS phishing)», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Πολιτική Προστασία.

«Έχουμε προβεί ήδη σε όλες τις δέουσες ενέργειες προς τις αρμόδιες αρχές και εφιστούμε την προσοχή στους πολίτες που ενδεχομένως λάβουν το εν λόγω μήνυμα να το διαγράψουν αμέσως και σε κάθε περίπτωση να μην πατήσουν στο σύνδεσμο (link) που περιέχει», τονίζεται στην ανακοίνωση για τα SMS των απατεώνων.