Εύα Καϊλή: Σε χωριστά σπίτια με τον σύζυγό της ο όρος για την αποφυλάκισή της – Θα παρακολουθούνται οι κλήσεις τους

Τη Μεγάλη Παρασκευή ή τη Δευτέρα του Πάσχα αναμένεται ότι η Εύα Καϊλή θα βγει από τη φυλακή με βραχιολάκι όπως έγινε γνωστό.

Σύμφωνα με τους όρους αποφυλάκισης που επιβεβαίωσε ο δικηγόρος της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, θα μείνει με το παιδί της στο ίδιο σπίτι, χωριστά από τον σύζυγό της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι.

Όπως ανέφερε μάλιστα ο κ. Δημητρακόπουλος ήταν δική της επιθυμία να μείνουν χωριστά.


https://player.glomex.com/integration/1.948.0/iframe-player.html?integrationId=40599z17lbqevs39&playlistId=v-cruxqcf7hokx&origin=glomex-player&playlistIndex=0&pageUrl=https%3A%2F%2Fwww.tilestwra.com%2Feya-kaili-se-chorista-spitia-me-ton-syzygo-tis-o-oros-gia-tin-apofylakisi-tis-tha-parakoloythoyntai-oi-kliseis-toys%2F

Όπως μάλιστα αναφέρει το ρεπορτάζ του Mega, οι μεταξύ τους κλήσεις θα παρακολουθούνται.

Το κεντρικό δελτίο του καναλιού εξασφάλισε έγγραφο στο οποίο αποτυπώνεται το σκεπτικό της απόφασης αποφυλάκισης της Εύας Καϊλή.

Σύμφωνα με αυτό, οι Βέλγοι δικαστές σημειώνουν ότι δεν έχει αλλάξει κάτι στις προϋποθέσεις που κρατούσαν την ευρωβουλευτή στις φυλακές. Ωστόσο, η αιτιολογία που την αφήνουν ελεύθερη με περιοριστικούς όρους είναι ξεκάθαρα «προσχηματική» σύμφωνα με νομικούς κύκλους.

Αυτό, διότι σύμφωνα με το έγγραφο που φέρνει στο φως τοπ MEGA και υπογράφει ο ανακριτής Μισέλ Κλεζ, οι δικαστές επιμένουν ότι οι λόγοι που την κρατούσαν τόσο καιρό στη φυλακή ακόμη ισχύουν.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται:

«Δεδομένου ότι οι λόγοι όπως αναφέρονται στο ένταλμα σύλληψης που επιβεβαίωσαν τα ανακριτικά δικαστήρια, εξακολουθούν να ισχύουν όσον αφορά στον κίνδυνο υποτροπής, συμπαιγνίας και αποφυγής εκτέλεσης της ποινής, ωστόσο δεν υπάρχει τίποτα που να εμποδίζει τη συνέχιση της προληπτικής κράτησης με ηλεκτρονικό βραχιολάκι».

Ερωτήματα προκαλεί και η απόφαση του χρόνου της αποφυλάκισης της κ. Καϊλή.

Σύμφωνα με πηγές, έχουν ελαχιστοποιηθεί οι πιθανότητες αλλοίωσης στοιχείων διότι μίλησε ο Αντόνιο Παντσέρι και μάλιστα αυτά που είπε «έδεσαν» την υπόθεση, μετά τη συμφωνία που έκανε με τις Αρχές.

Ξεκαθαρίζεται ότι η σημερινή απόφαση δεν σημαίνει αθώωση της Εύας Καϊλή, αν και η πλευρά της επιμένει ότι δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία για την ενοχή της.


https://player.glomex.com/integration/1.948.0/iframe-player.html?integrationId=40599z17lbqevs39&playlistId=v-cruv5labfugx&origin=glomex-player&playlistIndex=0&pageUrl=https%3A%2F%2Fwww.tilestwra.com%2Feya-kaili-se-chorista-spitia-me-ton-syzygo-tis-o-oros-gia-tin-apofylakisi-tis-tha-parakoloythoyntai-oi-kliseis-toys%2F