Ζευγάρι Άγγλων άφησε δουλειά με 23.000€ και μετακόμισε μόνιμα σε χωριό στην Κρήτη

Μια απίστευτη ιστορία ενός ζευγαριού από την Αγγλία, έχουν εγκατασταθεί μόνιμα σ’ενα μικρό χωριό στο Ρέθυμνο της Κρήτης και ζουν με εναλλακτικό τρόπο ζωής.

Συγκεκριμένα, η 30χρονη Στεφ και ο 34χρονος Ματ Τροτ από το Σάσεξ της Αγγλίας,  τον Αύγουστο του 2018 και μετακόμισαν στο μικρό χωριό Χουμέρι του Ρεθύμνου.

Ζευγάρι Άγγλων: Η ζωή από την Αγγλία στο μικρό χωριό της Κρήτης

Αρχικά ζούσαν με τους γονείς της Στεφ, στο τροχόσπιτο, προκειμένου να αποταμιεύσουν χρήματα για να αγοράσουν ένα σπίτι στην Αγγλία. Ωστόσο, αποφάσισαν να το κάνουν τελικά αυτό 30 χρόνια νωρίτερα και να μετακομίσουν σε ένα χωριό στην Κρήτη, όπου πάντα ονειρεύονταν να περάσουν όταν θα γερνούσαν.

Ζευγάρι Άγγλων: Ζουν εναλλακτικά με μόλις 5.000 λίρες τον χρόνο

Το ζευγάρι έδωσε τελικά 50.000 λίρες από τα 75.000 που είχε καταφέρει να συγκεντρώσει για να αγοράσει τελικά ένα σπίτι δύο υπνοδωματίων στο ήσυχο αυτό χωριό, που περιβάλλεται από ελαιόδεντρα και όπως λέει ήταν «η καλύτερη απόφαση» που έχουν πάρει ποτέ.

Ζευγάρι Άγγλων:Διατηρούν ένα βιώσιμο τρόπο ζωής

Μάλιστα, πιστεύοντας στην προστασία του περιβάλλοντος, η Στεφ και ο Ματ, λένε πως προσπαθούν να διατηρήσουν έναν βιώσιμο τρόπο ζωής, χρησιμοποιώντας έναν ηλιακό φούρνο για μαγείρεμα, έχουν τον δικό τους κήπο λαχανικών, ένα σύστημα φιλτραρίσματος για το νερό, μια τουαλέτα κομποστοποίησης ενώ χρησιμοποιούν ηλεκτρική ενέργεια μόνο όταν είναι απαραίτητο.

Όσο ζούσαν με τους γονείς της Στεφ στην Αγγλία, χρησιμοποίησαν τις 75.000 λίρες που είχαν συγκεντρώσει για να αγοράσουν την ιδιοκτησία στην Κρήτη. Το ζευγάρι αγόρασε μάλιστα και ένα πέτρινο εγκαταλελειμμένο σπίτι, δίνοντας τις τελευταίες 25.000 λίρες που είχε στην άκρη, το οποίο επί του παρόντος ανακαινίζει και σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει ως Airbnb το επόμενο έτος.

Ζευγάρι Άγγλων: Η αγάπη για την Κρήτη τους έκανε να μείνουν μόνιμα

Όπως ανέφερε και η ίδια: «Δεν μπορούσαμε να αντέξουμε τον τρόπο ζωής που θέλαμε στο Ηνωμένο Βασίλειο, η αγορά ακινήτου ήταν πολύ εκτός των ορίων μας. Ο στόχος μας ήταν να δημιουργήσουμε μια ζωή με λιγότερα έξοδα, χωρίς να χρειάζεται να δουλεύουμε πολύ – τώρα που δεν έχουμε υποθήκη, δεν πρέπει να δουλεύουμε τόσο πολύ όσο συνηθίζαμε στην Αγγλία. Λατρεύαμε τις δουλειές μας. Πολλοί άνθρωποι μας ρωτούσαν γιατί θέλαμε να φύγουμε, αφού κάναμε την καλύτερη δουλειά στον κόσμο».

Και συνέχισε λέγοντας: «Θα μπορούσαμε να την κάνουμε για πολλά χρόνια. Ζούσαμε στο σπίτι των γονιών μου, νοικιάσαμε μάλιστα, κάποια στιγμή και ένα τροχόσπιτο ώστε να αποταμιεύσουμε περισσότερα χρήματα, αλλά δεν μπορούσαμε να βγάλουμε τόσα πολλά.

Ονειρευόμασταν να μετακομίσουμε στην Ελλάδα όταν θα βγαίναμε στην σύνταξη, αλλά τελικά αποφασίσαμε να το κάνουμε νωρίτερα. Η οικογένειά μου πήγαινε στην Ελλάδα κάθε χρόνο για διακοπές έτσι έχω ευχάριστες αναμνήσεις και ο Ματ είχε επισκεφθεί την χώρα όταν ήταν 18 ετών, επομένως είχαμε μια κοινή αγάπη γι’ αυτό το μέρος».

Ζευγάρι Άγγλων: Για 6 εβδομάδες επιστρέφουν στην Αγγλία

Το νεαρό ζευγάρι, εργάζεται μόνο κατά την διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου, με την Στεφ σε ένα ξενοδοχείο με μειωμένο ωράριο και ο Ματ, ως βοηθός νοσηλευτή, επιστρέφει στην Αγγλία για μία περίοδο έξι εβδομάδων.

Και παρόλο που οι μισθοί τους στο Ηνωμένο Βασίλειο ήταν περίπου 20.000 λίρες ετησίως, το ζευγάρι ισχυρίζεται ότι ο εναλλακτικός τρόπος ζωής τους επιτρέπει να ζουν με λιγότερες από 5.000 λίρες.

Το ζευγάρι αγόρασε και μία εγκαταλελειμένη πέτρινη κατοικία την οποία ανακαινίζει για να την νοικιάζει μέσω Airbnb.

Η Στεφ συνέχισε λέγοντας: «Προσπαθούμε να είμαστε φιλικοί προς το περιβάλλον και να επιστρέψουν στην φύση όσο το δυνατόν περισσότερα, αλλά ο στόχος μας είναι να είμαστε φιλικοί προς το περιβάλλον όσο μπορούμε. Έχουμε κόψει τα χημικά και έχω αρχίσει να φτιάχνω τα δικά μου προϊόντα ομορφιάς. Προσπαθούμε επίσης, να μειώσουμε την χρήση του πλαστικού και έχουμε επαναχρησιμοποιούμενα αντικείμενα για τα πάντα. Τον χειμώνα μαγειρεύουμε στην σόμπα και το καλοκαίρι χρησιμοποιούμε τους ηλεκτρικούς μας φούρνους για να καταναλώνουμε όσο τον δυνατόν λιγότερη ηλεκτρική ενέργεια».

Ζευγάρι Άγγλων: Δεν σκοπεύει να επιστρέψει σύντομα στο Ηνωμένο Βασίλειο

Τέλος τονίζει: «Κάποιοι μπορεί να πιστεύουν πως είμαστε τεμπέληδες, αλλά ο στόχος μας είναι να δώσουμε πίσω. Μαζεύουμε χρήματα για να στειρώσουμε τις αδέσποτες γάτες, φυτεύουμε οπωροφόρα δέντρα για να μπορεί να έρθει ο καθένας από το χωριό και να πάρει φρούτα. Καθαρίζουμε τις παραλίες». Το ζευγάρι λέει ότι η μετακόμιση στην Κρήτη ήταν «η καλύτερη απόφαση που θα μπορούσαν να πάρουν » και πως δεν σκοπεύουν να επιστρέψουν στο Ηνωμένο Βασίλειο σύντομα.