Η ΑΕΚ συναντάει την Ιστορία της! Συγκλονιστικές στιγμές στα εγκαίνια του νέου γηπέδου «Αγια-Σοφιά – OPAP Arena»! Δάκρυα, συγκίνηση και Πόντος! (Φωτο)

«Η ΑΕΚ απόψε συναντάει και πάλι την Ιστορία της» είπε ο Δημήτρης Μελισσανίδης κατά εγκαίνια του γηπέδου της ΑΕΚ «Αγιά Σοφιά» χαρακτηρίζοντας την «μια πατρίδα, μέσα στην Πατρίδα»!

«Περιμέναμε πολύ… Υπομείναμε πολλά, ξεπεράσαμε εμπόδια που έδειχναν ανυπέρβλητα. Πονέσαμε, κλάψαμε αλλα είμαστε εδώ. Δεν μιλάμε για μια σημαντική βραδιά απλά. Η ΑΕΚ απόψε ιδρύεται ξανά, μιλάει με την Ιστορία της. Αυτή τη μεγάλη ιστορική βραδιά δε τη ζούμε μόνο όσοι είμαστε εδώ ή παρακολουθούν την εκδήλωση από τις τηλεοράσεις του. Μαζί μας είναι και όσοι είναι εκεί ψηλά. Ο Σπανούδης, τα αδέρφια Ιωνά, ο Κωνταντίνος Δημόπουλος. Μαζί μας είναι και ο Κανάκης, ο Τζανετής, ο Μαρόπουλος. Κάπου εδώ δίπλα μας είναι και ο Στέλιος Σεραφείδης. Η ψυχή του θα ζει αιώνια. Εκεί ψηλά και οι Πατριάρχες μας ο Νίκος Γκούμας και ο Λουκάς Μπάρλος. Οι πατεράδες μας που μας πήραν από το χέρι και μας έβαλαν στις εξέδρες. Ειναι όλοι εκείνοι που πριν απο 98 χρόνια, πριν φτιάξουμε τα νέα σπιτικά, ήρθαν εδώ να στεγάσουν την Ιστορία τους από την Πόλη, την Ιωνία, το Αϊβαλί» είπε ο Δημήτρης Μελισσανίδης κατά την ομιλία του τιμώντας ένα ένα τα ιστορικά πρόσωπα της ΑΕΚ.

«Αυτό το γήπεδο γίνεται και πάλι το σπίτι της προσφυγιάς. Εδώ θα θυμηθούμε και πάλι τις στιγμές που ζήσαμε. Εδώ θα γεννηθούν νέες γενιές ΑΕΚτζήδων. Θα μάθει ο πλανήτης τις αρχές και ιδανικά που πρεσβεύει αυτή η ομάδα. Δε θέλω να χαλάσω τη βραδιά και να μιλήσω για τις δυσκολίες. Ηταν μεγάλες. Θέλω να ευχαριστήσω Τον Θεό. Ό,τι του ζήτησα το έκανε πράξη. Ηταν όνειρο ζωής να χτιστεί αυτό το γήπεδο. Εχω μάθει να τηρώ τις υποσχέσεις μου» συμπλήρωσε.

Όπως είπε «η Αγιά Σοφιά δεν είναι απλά γήπεδο. Μέσα σε αυτό οι φίλοι της ΑΕΚ θα δουν όλη την ιστορία… Ιδρύσαμε και το Μουσείο του Προσφυγικού Ελληνισμού, όπου τα ελληνόπουλα θα έχουν ευκαιρία να μάθουν τα πάντα. Οι φίλοι της ομάδας θα περνούν 45 θύρες που έχουν τα ονόματα των πόλεων των παππούδων μας. Δεν υπάρχουν χαμένες πατρίδες. Υπάρχουν αλησμόνητες. Το γήπεδό μας είναι η αναπαράσταση. Είναι μία μικρή πατρίδα μέσα στην πατρίδα μας. Ειναι φυλακτό που θα κουβαλάει κάθε ΑΕΚτζής πάνω του. Η ΑΕΚ πλέον εχει πάλι θεμέλια. Η ΑΕΚ πλέον δεν έχει ανάγκη κανέναν. Μόνο τον κόσμο της. Αυτό το γήπεδο είναι της προσφυγιάς. Ανήκει στα παιδιά μας και τα παιδιά των παιδιών μας. Αυτό το γήπεδο έχει έναν ακίνητο φρουρό. Γιατί να μην πέσουν ποτέ αυτά τα τείχη: Τον Δικέφαλο. Αυτό το γήπεδο ΔΕΝ χρωστάει ούτε ευρώ. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τρεις ανθρώπους έκαναν τα ακατόρθωτα: να ευχαριστήσω τον κ. Πατούλη. Ακολούθησε ένα έργο που ξεκίνησε η Ρένα Δούρου. Ειδική μνεία να κάνω και για τον ΟΠΑΠ. Δικαίως λέγετε ότι είναι κοντά στον αθλητισμό. Χαρά μας που φέρει το όνομά του. Να ευχαριστήσω την πόλη της Φιλαδέλφειας και τον δήμαρχό μας. Ευχαριστώ εσάς. Χωρίς εσάς δεν θα είχαμε τη δύναμη να χτίσουμε το γήπεδο. Να σηκωθούμε τώρα όρθιοι και να ορκιστούμε όλοι μαζί “Τιμή και δόξα στην ΑΕΚ”. ΖΗΤΩ Η ΑΕΚ! ΖΗΤΩ Η ΑΕΚ!».

Εντυπωσιακή όσο και συγκινητική είναι η ατμόσφαιρα στην τελετή των εγκαινίων για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ “OPAP Arena” στη Νέα Φιλαδέλφεια. Πλήθος κόσμου και επισήμων βρίσκεται στην «Αγια-Σοφιά», αλλά αυτός που τράβηξε τα βλέμματα ήταν ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος Γαβριήλ.

Και αυτό γιατί πήγε μπροστά στην εξέδρα των πιο φανατικών οπαδών της ΑΕΚ, την Original και την ευλόγησε εν μέσω αποθέωσης και καπνογόνων!

Στην «OPAP Arena» Κώστας Καραμανλής και Γιώργος Βαρδινογιάννης

Πολλές είναι οι προσωπικότητες του πολιτικού χώρου που βρίσκονται στην εκδήλωση που πραγματοποιεί η ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής κι ο ιστορικός πρόεδρος του Παναθηναϊκού, Γιώργος Βαρδινογιάννης βρίσκονται στα επίσημα μαζί με τον Δημήτρη Μελισσανίδη.

Συγκίνηση για τον Κώστα Νεστορίδη, δακρυσμένος ο Δημήτρης Μελισσανίδης

Ο Μητροπολίτης, Γαβριήλ Νέας Ιωνίας, Νέας Φιλαδέλφειας, Χαλκηδόνας και Ηρακλείου, Γαβριήλ πραγματοποίησε τον αγιασμό στο νέο «σπίτι» της ΑΕΚ.

Μετά το τέλος, πήγε προς το μέρος του Κώστα Νεστορίδη, ο οποίος βρισκόταν στην άκρη του αγωνιστικού χώρου.

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης ήταν εμφανώς συγκινημένος και γνώρισε μια τρομερή αποθέωση από τον κόσμο, μόλις ο Μητροπολίτης, Γαβριήλ είπε το όνομα του, κατά την ομιλία του, μετά τον αγιασμό.

Όλη η «OPAP Arena» έψαλλε τον εθνικό ύμνο

Με τις σημαίες της Ελλάδας και της ΑΕΚ στο χορτάρι του νέου γηπέδου της ΑΕΚ έγινε η πρώτη ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου στο «Opap Arena».

Οι χιλιάδες οπαδοί της Ένωσης που βρέθηκαν στα εγκαίνια του γηπέδου, έψαλλαν τον Εθνικό Ύμνο μ’ ένα στόμα, δημιουργώντας ανατριχιαστικές στιγμές στο νέο γήπεδο της Ένωσης.

Στα εγκαίνια του νέου γηπέδου της ΑΕΚ γιόρτασε κι ο Πόντος.