Η Γερμανία απελευθερώνει τη χρήση της κάνναβης..

O Τζεμ Εζντεμιρ και ο Καρλ Λάουτερμπαχ, υπουργοί Γεωργίας και Υγείας αντίστοιχα, κατά την παρουσίαση του νομοσχεδίου για την απελευθέρωση της χρήσης κάνναβης.

Η Γερμανία απελευθερώνει τη χρήση της κάνναβης Οι υπουργοί Γεωργίας και Υγείας παρουσίασαν το νομοσχέδιο σύμφωνα με το οποίο η κάνναβη δεν θα ταξινομείται πλέον ως ναρκωτικό και οι πολίτες άνω των 18 ετών θα επιτρέπεται να έχουν έως και 30 γραμμάρια. Εφόσον ψηφιστεί, η Γερμανία θα γίνει η μεγαλύτερη ελεγχόμενη εθνική αγορά κάνναβης στον κόσμο.

Μέχρι το τέλος του χρόνου, η ψυχαγωγική χρήση της κάνναβης θα γίνει νόμιμη στη Γερμανία: αυτό δήλωσε τη Μ. Τετάρτη ο υπουργός Γεωργίας Τζεμ Εζντεμιρ, σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Βερολίνο με τον υπουργό Υγείας Καρλ Λάουτερμπαχ. Τρόπον τινά ήταν μια ιστορική ημέρα για την Ευρώπη καθώς η κυβέρνηση του Ολαφ Σολτς παρουσίασε τα σχέδιά της για μια μερική νομιμοποίηση της χρήσης της ινδικής κάνναβης.

Εφόσον το νομοσχέδιο ψηφιστεί, η Γερμανία θα είναι η μεγαλύτερη ελεγχόμενη εθνική αγορά κάνναβης στον κόσμο και η πρώτη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ενωση που επιτρέπει την εμπορική πώλησή της — με δυνητικά σαρωτικές επιπτώσεις για ολόκληρη την Ενωση.

Οπως περιέγραψαν οι δύο υπουργεία, η νομοθεσία προβλέπει ότι η κάνναβη δεν θα ταξινομείται πλέον ως ναρκωτικό και οι πολίτες άνω των 18 θα επιτρέπεται να μεταφέρουν έως και 30 γραμμάρια για προσωπική τους χρήση.

Οι πολίτες θα είναι επίσης ελεύθεροι να καλλιεργούν έως και τρία φυτά στο σπίτι και τα αδειοδοτημένα καταστήματα και φαρμακεία θα μπορούν να πωλούν προϊόντα κάνναβης.