Η τιμή του Amazon Prime αυξάνεται έως και 43% σε όλη την Ευρώπη

Οι υψηλότερες τιμές ισχύουν από τις 15 Σεπτεμβρίου στη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Amazon αυξάνει το κόστος της συνδρομής του Prime σε όλη την Ευρώπη έως και 43% ετησίως.

Από τις 15 Σεπτεμβρίου, τα νέα και τα υπάρχοντα μέλη (όταν ανανεώσουν την συνδρομή τους) θα πληρώνουν πολύ περισσότερα για να απολαμβάνουν τα προνόμια του Prime, όπως τα one-day delivery και το Prime Video streaming.

Όπως αναφέρει το Reuters, το επίπεδο αύξησης της τιμής εξαρτάται από το πού ζείτε, με αρκετά μεγάλη διακύμανση από χώρα σε χώρα. Η μεταβολή της τιμής αναλύεται ως εξής:

  • UK: από £79 σε £95 (από 93.88€ σε 112.90€) – 20% αύξηση
  • Germany: από 69€ σε 89.90€ – 30% αύξηση
  • Italy: από 36€ σε 49.90€ – 39% αύξηση
  • Spain: από 36€ σε 49.90€ – 39% αύξηση
  • France: από 49€ σε 69.90€ – 43% αύξηση

Η Amazon δικαιολόγησε τις αυξήσεις των τιμών, δηλώνοντας ότι είναι απαραίτητες λόγω του “αυξημένου πληθωρισμού και των λειτουργικών κοστών”, αλλά επισήμανε επίσης ότι θα προσφέρονται πιο γρήγορα κυκλοφορίες και περισσότερο περιεχόμενο. “Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να διασφαλίσουμε ότι το Prime προσφέρει εξαιρετική αξία για τα μέλη της”, δήλωσε η εταιρεία.

Οι συνδρομητές της Αμερικής είδαν αύξηση των τιμών τον Φεβρουάριο, όταν η Amazon ανέβασε την ετήσια συνδρομή από $119 σε $139. Όσοι πληρώνουν ανά μήνα είδαν την τιμή να φτάνει στα $14.99. Τότε η δικαιολογία της εταιρείας περιελάβανε την ανάγκη επέκτασης των παροχών, καθώς και πληρωμές αυξανόμενων μισθών και υψηλότερου κόστους μεταφοράς. Ωστόσο, υπάρχουν τρόποι για να αποφύγει κάποιος τα $139 της ετήσιας συνδρομής.

Μετά την παγκόσμια πανδημία, η οποία βοήθησε τα κέρδη της Amazon να φτάσουν σε επίπεδο ρεκόρ, η εταιρεία μπήκε σε λειτουργία μείωσης κόστους. Την περασμένη εβδομάδα, διέκοψε την κατασκευή έξι νέων κτιρίων στο Τενεσί και την Ουάσιγκτον και μείωσε τον χώρο που σκοπεύει να μισθώσει στη Νέα Υόρκη.

Προς το παρόν δεν έχουν γίνει ακόμα κάποιες αναφορές για την χώρα μας. Μέχρι να ενημερωθούμε σχετικά με αυτό μπορείτε να αποκτήσετε μια συνδρομή στο Amazon Prime στην τιμή των 5.99€/μήνα.