Η Τουρκία «διαφημίζει» τον νέο βαλλιστικό της πύραυλο με ψηφιακές εικόνες, που απεικονίζουν… κτύπημα στην Ελληνική Βουλή, με το κτήριο του Κοινοβουλίου να… λαμπαδιάζει μέσα σε τεράστιες φλόγες και πυκνούς μαύρους καπνούς!

Με μία φωτογραφία – σοκ, με ψηφιακή απεικόνιση, η τουρκική εταιρεία Roketsan, που κατασκευάζει τον νέο βαλλιστικό πύραυλο των Ενόπλων Δυνάμεων της Άγκυρας, με μέγιστο βεληνεκές πάνω από 560 χλμ επιχειρεί να διαφημίσει το προϊόν της. Στη φωτογραφία εμφανίζεται το Ελληνικό Κοινοβούλιο να… λαμπαδιάζει, μετά από κτύπημα -προφανώς- του συγκεκριμένου βαλλιστικού πυραύλου, που φέρει το όνομα Bora-2/Tayfun για τον οποίο ο Ερντογάν ξεκαθάρισε με έμμεσο, αλλά σαφή τρόπο ότι αποτελεί προειδοποίηση και για την Ελλάδα.

Δείτε βίντεο από τη δοκιμαστική εκτόξευση του πυραύλου Bora-2/Tayfun που πραγματοποίησε η Άγκυρα από ένα αεροδρόμιο κοντά στην πόλη-λιμάνι, Ριζούντα.

Το βλήμα φέρει πολεμική κεφαλή βάρους 470 kg υψηλής εκρηκτικότητας ή διασποράς και εκτοξεύεται κάθετα. Για την πλοήγησή του προς το στόχο, χρησιμοποιεί GPS και σύστημα αδρανειακής καθοδήγησης (INS).

Ο πύραυλος μπορεί να επαναπροσανατολιστεί κατά τη διάρκεια της πτήσης. Αυτή η δυνατότητα επιτρέπει την κρούση κινούμενων στόχων και αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα για τις ελληνικές τεθωρακισμένες μεραρχίες

Η ακρίβεια του συστήματος κυμαίνεται στα 30-50m CEP (κυκλικό σφάλμα). Όσον αφορά τις επιδόσεις και τις δυνατότητες, θεωρείται ισοδύναμο με το ρωσικό σύστημα Iskander-E.