«Θέλω να γίνω ογκολόγος»: Ο Γιάννης νίκησε τον καρκίνο στα 10 του κι έγινε γιατρός για να σώσει κι άλλα παιδιά

Αρκετοί από εμάς είχανε όνειρα ζωής όταν είμασταν παιδιά και άλλοι τα κατάφεραν, άλλοι όχι και αρκετοί αλλάξαμε γνώμη στην πορεία. Το σημαντικότερο για να το πετύχουμε όμως είναι το κίνητρο και τι μας ωθεί στο όνειρό μας. Όπως ακριβώς και η ιστορία του Γιάννη. Ο Γιάννης Ζάρκος που νόσησε στην ηλικία των 10 από καρκίνο και αφού τον ξεπέρασε, υποσχέθηκε να γίνει γιατρός.

Νίκησε τον καρκίνο και έγινε γιατρός για να βοηθήσει άλλα παιδιά

Η πρώτη σκέψη του Γιάννη Ζάρκου να γίνει γιατρός, «γεννήθηκε» στην τρυφερή ηλικία των 10, όταν έδινε τη μάχη με τον καρκίνο. Τότε υποσχέθηκε στον εαυτό του να γίνει γιατρός και μάλιστα παιδίατρος – ογκολόγος, για να βοηθάει τα παιδιά που θα ασθενούν.

Ο Γιάννης νίκησε τον καρκίνο στα 10 του κι έγινε γιατρός

Όπως εξομολογείται ο ίδιος στο pelop.gr, το κίνητρο να βοηθήσει άλλα παιδιά με καρκίνο «γεννήθηκε» χάρη στη «Φλόγα» και τα όσα έκαναν οι άνθρωποί της γι’ αυτόν.

Πριν από λίγους μήνες έκανε την υπόσχεσή του πράξη, καθώς κράτησε στα χέρια του το πτυχίο της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Με το πτυχίο του στο χέρι ο Γιάννης Ζάρκος επέστρεψε στο «Σπίτι της Φλόγας», όπου γιόρτασε την επιτυχία του μαζί με τη «δεύτερη» οικογένειά του.

«Πλέον δεν είμαι απλά ένα παιδί της Φλόγας, αλλά έχω ασχοληθεί και σαν εθελοντής. Πλέον και ως γιατρός μπορώ να προσφέρω περισσότερα, καθώς θέλω να γίνω παιδίατρος – ογκολόγος…», λέει ο Γιάννης, που συναντήθηκε και με την πρόεδρο της «Φλόγας» και «μάνα όλων των παιδιών με καρκίνο», Μαρία Τρυφωνίδου.

Ο Γιάννης Ζάρκος, κατάγεται από την Ηλεία όπου και διαμένει η οικογένειά του