Ιωάννινα: Τέρας έβαλε να ρίξουν στη λίμνη την έγκυο σύντροφό του για να αποβάλει επειδή τον χώρισε»

Την ποινή στην οποία καταδικάστηκε ένας επιχειρηματίας από τα Ιωάννινα ο οποίος το 2015 έβαλε τρία άτομα να ρίξουν την έγκυο αρραβωνιαστικιά του στην λίμνη της περιοχής προκειμένου να αποβάλλει, όταν του ζήτησε να χωρίσουν, επιβεβαίωσε το ανώτατο δικαστήριο του Αρείου Πάγου.

Ο διεστραμμένος άνδρας είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση δύο ετών, με τριετή αναστολή, για ηθική αυτουργία σε επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού και είχε ζητήσει να αναιρεθεί η καταδικαστική απόφαση, με σχετικό αίτημα στον Άρειο Πάγο, που δεν του έκανε όμως την χάρη, απορρίπτοντας ως αβάσιμο το αίτημα του επιχειρηματία να μετατραπεί η εις βάρος του κατηγορία από επικίνδυνη σωματική βλάβη, τελεσθείσα από κοινού, σε όλως ελαφρά σωματική βλάβη.

Η απόφαση του Αρείου Πάγου

Η ανακοίνωση του δικαστηρίου σχετικά με την απόφαση αναφέρει:

«Ενεργώντας με προτροπές, πειθώ, φορτικότητα και πρόθεση προκάλεσε σε άλλους την απόφαση να εκτελέσουν την άδικη πράξη που διέπραξαν, ήτοι της επικίνδυνης σωματικής βλάβης. Ειδικότερα, στον παραπάνω τόπο και χρόνο έπεισε τον δεύτερο και τον τρίτο των κατηγορουμένων και έναν ακόμη συναυτουργό τους, τα στοιχεία ταυτότητας του οποίου δεν κατέστη δυνατόν να εξακριβωθούν, να διαπράξουν από κοινού εις βάρος της 31χρονης παθούσας την άδικη πράξη της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, από την οποία προκλήθηκε κίνδυνος για τη ζωή της».

Και προσθέτει: «από τον τρόπο με τον οποίο τελέστηκε η πράξη της σωματικής βλάβης με πρόθεση και από κοινού εις βάρος της παθούσης, δηλαδή τη βίαιη και αιφνίδια ρίψη της εντός της λίμνης των Ιωαννίνων, μπορούσε να προκληθεί σε αυτήν κίνδυνος για τη ζωή της, λαμβανομένου υπόψη ότι η παθούσα κυοφορούσε και γνωστοποίησε την ίδια ημέρα το γεγονός αυτό στον επιχειρηματία, τον οποίο και κατονόμασε ως πατέρα του τέκνου της».

Τι συνέβη

Ο επιχειρηματίας ήταν αρραβωνιασμένος με μια 31χρονη η οποία ήταν έγκυος.

Όμως, η σχέση τους δεν πήγαινε καλά και εκείνη του ζήτησε να χωρίσουν ενώ ανακοίνωσε ότι θέλει να κρατήσει το παιδί.

Εκείνος δεν το δέχτηκε και της ζήτησε να συναντηθούν. Όταν η κοπέλα πήγε στο σημείο του ραντεβού είδε τον επιχειρηματία μαζί με άλλα τρία άτομα.

Οι τρείς άνδρες έβγαλαν την κοπέλα από το αυτοκίνητο, τραβώντας την από τα χέρια και τα μαλλιά και με βίαιες κινήσεις και την έριξαν μέσα στη λίμνη, προκαλώντας της σωματικές βλάβες.

Το σοκαριστικό είναι ότι ο πρώην σύντροφός της παρακολουθούσε όσα διαδραματίζονταν με αδιαφορία και έφυγε παρατώντας την έγκυο γυναίκα μέσα στη λίμνη.

Η κοπέλα κατάφερε να βγει από τη λίμνη και κάλεσε την αστυνομία καθώς και ασθενοφόρο. Νοσηλεύτηκε περίπου δέκα μέρες στο νοσοκομείο και αρχικά είχε υποθερμία, εκχυμώσεις στην αριστερή ωμοπλάτη, στα γόνατα, στην παλάμη του δεξιού χεριού και τον αριστερό βραχίονα.

Η περιπέτεια της ευτυχώς είχε αίσιο τέλος καθώς γέννησε το παιδί της, παντρεύτηκε και έκανε ένα ακόμα παιδί.

Από την άλλη, ο επιχειρηματίας και δύο ακόμα άτομα τα οποία συνέδραμαν στην όλη επιχείρηση συνελήφθησαν, ενώ δεν αποκαλύφθηκαν τα στοιχεία του τέταρτου ατόμου.