Κάτσε εσύ να δουλεύεις: 16χρονος έβγαλε 1,7 εκατ. δολάρια μεταπουλώντας PlayStation 5 εν μέσω παγκόσμιας έλλειψης

Ο 16χρονος Μαξ Χέιντεν από το Νιού Τζέρσεϊ των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής έψαχνε για μια… δουλίτσα να κάνει στις καλοκαιρινές διακοπές και τελικά έβγαλε 1,7 εκατ. δολάρια από τη μεταπώληση PlayStation 5 και Xbox.

Εκτός από PlayStation 5 και Xbox ο έφηβος από τις ΗΠΑ μεταπουλούσε εξοπλισμό κάμπινγκ αλλά και είδη κομμωτηρίου μέσω Διαδικτύου.

Κι επειδή δεν προλάβαινε να τα κάνει όλα μόνος του, προσέλαβε και δύο από τους κολλητούς του και τους πλήρωνε 15 δολάρια την ώρα για να τον βοηθούν.

Όταν πέρασε το καλοκαίρι και ξεκίνησε και πάλι το σχολείο, ο Τζακ συνέχισε τη δουλειά.

Μόλις γυρνά σπίτι από τα μαθήματα σπεύδει αμέσως στο γκαράζ του σπιτιού του για να δει εάν υπάρχει κάποια αποστολή παραγγελίας που πρέπει να στείλει σε κάποιον αγοραστή.

Και καθώς η δουλειά με τις κονσόλες και τα άλλα είδη μεγαλώνει διαρκώς, ίσως χρειαστεί και άλλον χώρο για να αποθηκεύει το στοκ, σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal.

Και φυσικά να διαθέτει περισσότερο χρόνο από τις ήδη 40 ώρες τη βδομάδα, όπως κάνει τώρα.

Δουλεύοντας μέσω Amazon, το δικτυακό κατάστημα του Μαξ έβγαλε κέρδος πάνω από 110 χιλ. δολάρια μόνο το 2020, κάτι που έκανε τον 16χρονο να θέλει να αποφασίσει να συνεχίσει τις μπίζνες και το 2021.

Η τεράστια επιτυχία του άρχισε όταν ο Μαξ είχε την ιδέα να προπαραγγείλλει 10 κονσόλες PS5 τον Σεπτέμβρη του 2020 χρησιμοποιώντας τις δικές του οικονομίες και στη συνέχεια εκτόξευσε τις τιμές στο μαγαζί του.

Ο πατέρας του στην αρχή δεν έβλεπε και πολύ θετικά την ιδέα ο γιος του να δρα σαν «μαυραγορίτης” κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αλλά τελικά δέχτηκε θετικά της ιδέα όταν κατάλαβε ότι ο γιος του πουλούσε αγαθά πολυτελείας όπως PS5 και όχι είδη πρώτης ανάγκης.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι κονσόλες PlayStation 5 αντιμετώπισαν τεράστιες ελλείψεις όταν πρωτοκυκλοφόρησαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, εξαιτίας της έλλειψης σε ημιαγωγούς.

Κι αυτό σήμαινε ότι οι πορωμένοι gamers σε ολόκληρο τον κόσμο ήταν διατεθειμένοι να πληρώσουν όσο – όσο για μια τέτοια κονσόλα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ