Κίνα: Φοιτητές μιλάνε ελληνικά σαν να είναι η μητρική τους γλώσσα και προκαλούν έκπληξη

Η ελληνική γλώσσα θεωρείται μία από τις πιο δύσκολες στον κόσμο για όσους δεν την μιλούν σαν μητρική.

Πόσο περισσότερο όταν προσπαθούν να την μάθουν κινέζοι.

Γι’ αυτό και εξεπληξε το βίντεο μιας Tik Toker από την Κίνα που μπήκε για ρεπορτάζ μέσα στο τμήμα Νεοελληνικών Σπουδών της Σανγκάης.

Ανακάλυψε φοιτητές που μιλούσαν τα ελληνικά άπταιστα

Η απαιτητική γραμματική, η πλουραλισμός λέξεων, καθώς και η δύσκολη προφορά αποτελούν αποτρεπτικούς παράγοντες για να ξεκινήσει κάποιος να μαθαίνει ελληνικά.

Παρόλα αυτά, στη Σανγκάη της Κίνας υπάρχουν δεκάδες άτομα που τα μελετούν καθημερινά.

Πρόκειται για τους φοιτητές του τμήματος Νεοελληνικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Διεθνών Σπουδών της Σανγκάης.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση πάντως και είδαμε σε ένα πρόσφατο βίντεο στον λογαριασμό της TikToker από την Κίνα, Marianna Lee, είναι πως οι συγκεκριμένοι φοιτητές μιλούν τα ελληνικά σαν να είναι η μητρική τους γλώσσα.

https://www.tiktok.com/embed/v2/7165245417087569158?lang=el-GR&referrer=https%3A%2F%2Fwww.tilestwra.com%2Fkina-foitites-milane-ellinika-san-na-einai-i-mitriki-toys-glossa-kai-prokaloyn-ekplixi%2F&embedFrom=oembed

Έχουν καλή προφορά, χρησιμοποιούν πλούσιο λεξιλόγιο, ενώ έχουν μάθει και το ελληνικό τους όνομα.

Η τόσο καλή γνώση της ελληνικής γλώσσας προκαλεί έκπληξη όπως φιανεται και από τα σχόλια στο βιντεο.

Το βίντεο της Marianna Lee που ξεπέρασε τις 600 χιλιάδες προβολές στην πλατφόρμα του TikTok, μας παρουσιάζει ουσιαστικά κάποιους από τους φοιτητές του τμήματος, αλλά και τη διευθύντρια, Σοφία Χου, η οποία εξηγεί on camera πως το τμήμα ιδρύθηκε το 1972 και για αρκετά χρόνια ήταν το μοναδικό στην Κίνα.

https://www.tiktok.com/embed/v2/7154785992455572742?lang=el-GR&referrer=https%3A%2F%2Fwww.tilestwra.com%2Fkina-foitites-milane-ellinika-san-na-einai-i-mitriki-toys-glossa-kai-prokaloyn-ekplixi%2F&embedFrom=oembed

Παράλληλα, επικοινωνεί με ελληνικά πανεπιστήμια, ανοίγοντας έτσι το δρόμο σε όλο και περισσότερους φοιτητές από την Κίνα, να έρθουν στην Ελλάδα για να συνεχίσουν τις σπουδές τους.