Κακοκαιρία Eva: Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης της ΕΜΥ – Πού κινείται το μέτωπο

Συνεχίζει να χτυπά τη χώρα η κακοκαιρία Eva με κατά τόπους έντονες καταιγίδες που συνοδεύονται από κεραυνούς και θυελλώδεις ανέμους – Πού κινείται το μέτωπο και πώς θα συνεχίσει να κινείται μέχρι το πρωί της Δευτέρας

Η κακοκαιρία Eva συνεχίζει να προκαλεί προβλήματα, ευτυχώς χωρίς να έχουν κινδυνέψει συμπολίτες μας, κι αυτή την ώρα κινείται προς τα ανατολικότερα τμήματα της ηπειρωτικής και νησιωτικής χώρας. Το Εκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε αρχικά στις 3 Νοεμβρίου 2022 και αφορά στην εξέλιξη της κακοκαιρίας Eva επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, η οποία ενημερώνει για την πορεία του φαινομένου.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο καιρού, τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα θα συνεχίζουν να εκδηλώνονται κατά σήμερα Κυριακή (06-11-22) και έως τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας (07-11-22). Η κακοκαιρία έχει ως κύρια χαρακτηριστικά τα μεγάλα ύψη βροχής, τις μεγάλες ραγδαιότητες και τη μεγάλη συχνότητα κεραυνών.

Πιο αναλυτικά, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται:

  • μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής (06-11-22) στο νότιο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο
  • μέχρι και τις απογευματινές ώρες της Κυριακής (06-11-22) στην κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία, την Αττική και την ανατολική Πελοπόννησο
  • μέχρι τις βραδινές ώρες της Κυριακής (06-11-22) στις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και τη δυτική Κρήτη
  • από νωρίς το απόγευμα της Κυριακής (06-11-22) μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας (07-11-22) στο ανατολικό Αιγαίο από την περιοχή ΣάμουΙκαρίας και νοτιότερα μέχρι και τα Δωδεκάνησα.

Η πορεία της κακοκαιρίας Eva σε πραγματικό χρόνο

ΕΔΩ…