«Καλή Σαρακοστή κι από κλο κι από μονί»: «Πάγωσαν» οι παρουσιαστές με τις πιπεράτες ευχές

Στον Τύρναβο αναβιώνει σήμερα το τολμηρό παραδοσιακό έθιμο «Μπουρανί», που οι ρίζες του χάνονται στον χρόνο. Ωστόσο, οι παρουσιαστές της ΕΡΤ έμειναν άφωνοι κατά τη διάρκεια της απευθείας σύνδεσης με τις βωμολοχίες που ακούστηκαν από τους καλεσμένους.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γαϊτανάκι Μπουρανί Τυρνάβου, Βασίλης Τσόλας, και ένα μέλος του Συλλόγου κλήθηκαν να μιλήσουν για τη γιορτή του… φαλλού και τα πράγματα «ξέφυγαν».

Δείτε το βίντεο:

ΕΔΩ…

«Σήμερα για μας είναι η αλλαγή του χρόνου. Σήμερα γεννιόμαστε, λέμε καλή χρονιά. Οπότε, σήμερα ευχόμαστε: καλή Σαρακοστή κι από κ@λο και από μ@@νί για να είμαστε ολοκληρωμένοι» ανέφερε ο κύριος Τσόλας, με τη δημοσιογράφο Χριστίνα Βίδου να ξεσπά σε γέλια και να σημειώνει: «Μην τα λέτε έτσι απότομα. Να απομακρυνθούν τα παιδιά, παρακαλώ».

«Είναι η γιορτή της γονιμότητας, ένα έθιμο που έρχεται από τα Διονυσιακά τελετουργικά. Κάποιος που έχει ταμπού δεν έρχεται σε αυτή την πόλη τη σήμερον ημέρα, γιατί τη σήμερον ημέρα τα μ@@ν@@ παίρνουν αέρα», εξήγησε στη συνέχεια μέλος του πολιτιστικού συλλόγου της πόλης.

«Χριστίνα, δεν μπορώ να το σταματήσω. Είναι η αρχή αυτή», πρόσθεσε με χιούμορ η ρεπόρτερ της ΕΡΤ.