Καταγγελία – από την Deutsche Welle για την κυβέρνηση Μητσοτάκη: Έκαναν «περίεργες παρεμβάσεις» για δημοσιεύματα, που δεν τους άρεσαν!

Ακόμη μία καταγγελία – αναφορικά με την κατρακύλα της Ελλάδας όσον αφορά στην ελευθερία του Τύπου, έρχεται να προστεθεί στα ήδη δεκάδες αρνητικά δημοσιεύματα του εγχώριου και διεθνούς Τύπου. Ο δημοσιογράφος Φλόριαν Σμιτζ κάνει λόγο συστάσεις του Μαξίμου αναφορικά με δημοσιεύματα, ακόμη και προς τη Deutsche Welle, τα οποία φαίνεται πως δεν άρεσαν στην κυβέρνηση.

Αφορμή για την παρέμβαση του δημοσιογράφου, στάθηκε η ανοίκεια επίθεση της κυβέρνησης και επιχείρησης κατασυκοφάντησης της δημοσιογράφου Νεκταρίας Σταμούλη.

Ο Φλόριαν Σμιτζ με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter αναφέρει ότι «είναι υπέροχο να βλέπω την υποστήριξη στη Ν. Σταμούλη από πολλές πλευρές» και υπογραμμίζει ότι «είναι λάθος μια κυβέρνηση να καταφέρεται εναντίον των δημοσιογράφων».

Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, σημειώνει ότι «η DW είχε επίσης προβλήματα με τα μέλη του προσωπικού του γραφείου των Πρωθυπουργών που έστελναν “προτάσεις”. Αυτό το είδος συμπεριφοράς ενισχύει την κριτική αναφορά σε θέματα ελευθερίας του Τύπου στην Ελλάδα».

Ο ίδιος με δεύτερη ανάρτηση ξεκαθαρίζει ότι οι εν λόγω καταγγελίες αφορούν στο 2020 όταν σύμφωνα με δημοσίευμα του balkaninsight.com ο επικεφαλής του Ελληνικού τμήματος της DW στη Γερμανία, έκανε λόγο για «σειρά περίεργων παρεμβάσεων από σύμβουλο επικοινωνίας του Πρωθυπουργού» ο οποίος εμφανιζόταν «δυσαρεστημένος με ορισμένα από τα ρεπορτάζ μας».

Ο ίδιος τονίζοντας ότι αγνοεί την έκταση τέτοιων παρεμβάσεων δήλωνε ότι «ήταν προφανώς μια προσπάθεια να επηρεαστεί η κάλυψη από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης».