Κερατσίνι: Πήγαν αρνάκι για σφαγή έξω από εκκλησία γιατί είχαν κάνει «τάμα» – Παρέμβαση της ΕΛ.ΑΣ.

Ένα απίστευτο και ανήκουστο περιστατικό έγινε σήμερα (23.4.2023) το πρωί σε εκκλησία στο Κερατσίνι, όπου άγνωστοι πήγαν αρνί στο προαύλιο του ναού με στόχο να το σφάξουν και να το ψήσουν επειδή είχαν κάνει τάμα.

Οι άγνωστοι πήραν το αρνί, το πήγαν στην εκκλησία του Κερατσινίου άναψαν μια ψησταριά και ήταν έτοιμοι να σφάξουν το δύστυχο ζώο και να το ψήσουν και μάλιστα την ώρα που μέσα στο ναό γινόταν η λειτουργία. Ευτυχώς η φιλόζωος Σταματίνας Σταματάκου αντιλήφθηκε την αποτρόπαια πρόθεση των αγνώστων και ειδοποίησε την Εισαγγελία και την Αστυνομία.

Άνδρες της ΕΛΑΣ από το ΑΤ Κερατσινίου έφτασαν αμέσως σημείο που ήταν η εκκλησία και βρήκαν το ζώο και την ψησταριά που έκαιγε. Δεν εντόπισαν όμως, τους δράστες που ήθελαν να σφάξουν το δύσμοιρο αρνάκι και να το ψήσουν στο προαύλιο του ναού.

Παράλληλα επισημάνθηκε προς τους παρευρισκόμενους στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας του Κερατσινίου ότι στην περίπτωση που επαναληφθεί το ίδιο γεγονός θα πραγματοποιηθούν συλλήψεις κατά την αυτόφωρη διαδικασία για παράβαση του νόμου 4830/2021.

Το καλό είναι ότι το αρνί σώθηκε και μεταφέρθηκε σε δομή φιλοξενίας ζώων στο Κορωπί.

Η Κατερίνα Σταματάκου που αντιλήφθηκε την πρόθεση των αγνώστων για την αποτρόπαια θυσία του αρνιού και το ψήσιμό του και μάλιστα μέσα στο προαύλιο εκκλησίας, περιέγραψε το απίστευτο συμβάν σε ανάρτησή της στο Facebook.

Η ανάρτηση της Σταματίνας Σταματάκου στο Facebook ανέφερε:

«Δεν ξέρω τι συμβαίνει τόσο λάθος στην κοινωνία μας ώστε να υπάρχουν ακόμα οικογένειες που πηγαίνουν ως τάμα σε εκκλησίες ζωντανά ζώα για σφαγή. Δεν ξέρω ποιος θεός είναι αυτός που χρειάζεται θυσίες. Να ανάβουν φωτιές και ψησταριές δίπλα του ενώ το ζώο βελάζει τρομοκρατημένο κι από μέσα ακούγεται η λειτουργία… Ξέρω όμως ότι κάτι έχει αρχίσει να γίνεται σωστά.

Για δεύτερη φορά με τον νόμο 4830/2021 για την προστασία των ζώων συντροφιάς κατάσχεται παραγωγικό ζώο σύμφωνα με το άρθρο 33, παράγραφο 1 και εφόσον το άρθρο 24 για την κακοποίηση και τον φόνο ζώου αφορά κάθε είδους ζώο. Ένας νόμος πλαίσιο που μπορεί να λειτουργήσει σαν ομπρέλα για όλα τα ζώα.

Η Ελληνική Αστυνομία και συγκεκριμένα το Τμήμα Προστασίας Ζώων με επικεφαλής τον κ. Θεόδωρο Καμπούρη για ακόμη μία φορά σήμερα επέδειξε αστραπιαία ανταλλακτικά και έχουμε ακόμη μία διάσωση ζώου κυριολεκτικά λίγο πριν το θάνατό του. Πρόκειται για μωρό αρνάκι που έφτασε σε εκκλησία στο Κερατσίνι, δέθηκε από το λαιμό στον προαύλιο χώρο κατά τη διάρκεια της λειτουργίας, είχαν ανάψει δίπλα του φωτιά και είχαν ψησταριές.

Η διοικήτρια του Αστυνομικού Τμήματος της περιοχής, κ. Γαλάνου, έσπευσε στο σημείο, κατάσχεσε η ίδια το ζώο και παρέμεινε μαζί του στο σημείο μέχρι να φτάσει το πετ ταξί για να το παραλάβει. Η κ. Γαλάνου ενημέρωσε τόσο τον επίτροπο όσο και τον ιερέα ότι εκκρεμεί αυτόφωρη διαδικασία για την οικογένεια που έφερε το ζώο και αν επαναληφθεί θα πραγματοποιηθούν συλλήψεις προς όλους όσοι εμπλέκονται. Ενήμερος για το περιστατικό είναι και ο εξαιρετικός Εισαγγελέας Ζώων Πειραιά, Μαργαρίτης Κωστίμπας. Το μικράκι θα μεταφερθεί στον υπέροχο Νεκτάριο και το Athens Happy House και θα ψάξουμε υιοθεσία».